Pepparkakssandwich med vit choklad och hallon

dsc_1175

 

 

Godmorgon

 

Jag och Sebbe tar en ledig dag i dag. Tänkte han skulle få sova ut ordentligt eftersom han alltid är omöjlig att väcka om mornarna (och jag få dra mig riktigt länge) men jag lovade också att det skulle ligga varsitt fredagspaket under granen och det var ju så spännande så han flöööög upp långt innan klockan ringde. My misstanke. Flashback till hur det brukar vara på julafton, kanske borde mörka i år och inte säga att det är julafton utan det får bli en surprise när de vaknar? Hehe.

Var hemma hos min granne Malin på middag häromdan och fick såååå gulliga små pepparkakssandwisches till dessert. Lagom stora och försvinnande goda. (Recept från tidningen Hembakat)

Pepparkaksglass med vit choklad & hallon
Ca 10 st

2 dl vispgrädde
½ dl kesella
1 msk florsocker
150 g vit choklad, smält
ca 75 g hallon, frysta + florsocker
ca 20 pepparkakor

Vispa grädden fluffig. Blanda ner kesella och florsocker och sist den smälta chokladen. Smula sönder de frysta hallonen och strö över lite florsocker. Rör ner dem i smeten. Sätt ihop pepparkakorna två och två med en stor klick glasskräm emellan. Jämna till kanterna med en kniv.

Frys in bakelserna och ta fram dem precis före servering. Godast när de hunnit tina liiite.

 

dsc_1174

 

MUMS! perfekta att frysa in ett gäng och ha att ta fram till glöggminglet eller julafton!

 

En himla rolig fredag framför mig i dag. Ska bädda ner mig med några julmagasin och en ansiktsmask i soffan på övervåningen bredvid Sebbe medan han spelar med sin nya skylandersgubbe och bara vara ledig en stund. Sen hämtar vi Olivia när skolan slutar kl 13 och går på café och firar in helgen. Håll tummarna att det finns en lusse-semla eller lusse-wrap, inte ätit nån i år än!

Och i kväll väntar årets julfest med grannfruarna. Knytisjulbord, julklappslotteri och julklappsspel. Alltid himla trevligt! Dresscode i år är ”glitter & paljetter”.

Har ett finfint julklappstips åt er också i eftermiddag så kika in senare!

KRAM

Print Friendly

10 kommentarer

 1. Jessica skriver:

  Har ni testat nya Bullvivan på öster? Är förtjust i deras koncept på Aspholmen redan.

 2. Katarina skriver:

  Låter väldigt gott och fräscht med hallon i också. Ha en fin helg, kram!

 3. Fanny skriver:

  Åh, de där sandwicharna har jag tänkt göra, tack för påminnelsen! Blir nog i helgen, som lite efterrätt efter lördagens middag. Tror barnen kommer uppskatta dessa massor! Jag också självklart ;)
  Kram och fin fredag! ♥

 4. Lisa skriver:

  Å så skoj med julfest! Vi ska vänner över på middag i morron för första gången på evigheter! Har gått fullkomligt banans med matplaneringen för det är ju såååå kul. Trerätters med jultema på för å efterrätt å långkokt chili till varmrätt! Trevlig helg! 👌🏻

  • Victoria Riis skriver:

   Vad roligt!!!! Vad blir det till för- och efterrätt?? Kram

   • Lisa skriver:

    Rostad mjukpepparkaka med vit mögelost å varm honung smaksatt med rosmarin å apelsin a la Ernst med hemmagjort Gluhwine eller hemmagjord Roséglögg till förrätt å en pepparkakscheesecake till dessert! 😛