Galet god sirapslimpa i långpanna

dsc_1284

 

 

Hej hej

 

Senaste favoriten här hemma är detta bröd. Godaste jag vet!! Och jag som inte brukar lyckas med bröd fick till det perfekt :) Då kan garanterat vem som helst lyckas! Fick tips om detta recept av Åse (som kanske inte egentligen är känd för den typen av bröd ;))

Sååå himla gott med julskinka på!

Sirapslimpa i långpanna

1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
3 dl mörk sirap
4 tsk bikabonat
2 tsk bakpulver

Häll upp filen i en stor bunke. Blanda i sirapen. Rör tills det blandat sig väl. Tillsätt de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna (ca 25 x 30 cm) Sätt in långpannan i kall ugn. Sätt därefter på ugnen och grädda i 150 grader i ca 1 timme (har ni en termometer så använd gärna den, när brödet är 97 C är det färdigt!). Ta ut brödet och låt svalna. Skär det till 3 bröd och frys in de som inte ska ätas direkt (skiva ev först).

 

dsc_1246 dsc_1251-2 dsc_1253-2

 

Sååååå galet gott. Skulle kunna leva på detta med bara lite extrasaltat smör på. Slurp!!

 

dsc_1285

 

KRAM

0

17 reaktioner på “Galet god sirapslimpa i långpanna”

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen