Viltlax med lingon

dsc_1497

 

 

Hej hej

 

Det här bjöd vi gäster på häromkvällen, en gammal favorit som passar så bra i juletider med sina lingon, enkel att förbereda och sköter sig i ugnen medan man äter förrätten. Detta måste ni testa!!! (kommer från Arla men jag har gjort om receptet lite). Så himla gott!

Viltlax med lingon
4-6 port

ca 700 g laxfilé
2 st purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
5 dl grädde
4 msk konc vilt- och kantarellfond
4 msk frysta lingon
färsk timjan

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen och purjolöken i stora bitar och lägg i en ugnsform. Salta och peppra och strö över timjan. Blanda grädden med fonden och häll över. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över lingonen. Servera med stekt svamp och ris.

 

dsc_1492 dsc_1494 dsc_1496 dsc_1513

 

Lova att ni testar det här nu :)

KRAM!

2

15 reaktioner på “Viltlax med lingon”

 • Malin skriver:

  Tack för ett kanongott recept. Det kommer göras flera gånger🙌🏻
  Kram Malin

 • Malin skriver:

  Detta ska testas idag. Ser jättegott ut.
  Kram Malin

 • Åsa skriver:

  Det här ska vi testa ikväll, redan jättesugen, mums!

 • Ika skriver:

  Låter jätte gott! Spännande med lax o lingon. Vad serverade du till, vitt eller rött vin?

  • Victoria Riis skriver:

   Det funkar med vilket som! Brukar nog ha vitt under sommaren men här hade vi rött, passade jättebra. Kram

 • Malin skriver:

  Hej! Ville bara informera dig om ditt samarbete som du hade med fyrklövern ang tallrikarna som man kunde köpa för 49 kr, och sen skulle det räcka, man skulle alltså ej bli tvungen att binda sig till ett abonnemang. Jag fick hem fler tallrikar sen ändå, jag hade alltså skapat ett abonnemang ändå. Jag hänvisade till din blogg om vad som skulle gälla och fick idag svar att ”Dom har skrivit fel på bloggen”
  Jag kommer dock att få lov att skicka tillbaka tallrikarna men ändå. Skyller inte detta på dig! Utan tänker mer på de som kanske oxå har tagit del av erbjudandet. Det kanske ff pågår? Vad är det som ska gälla kan man ju undra.

 • Lollo skriver:

  Hej

  På vilket sätt har du gjort om receptet?

 • Barbro skriver:

  Det här ju jättegott- har något liknade recept men har inte purjolök i mitt så det får jag testa.
  Ha en bra dag / kram

 • Åsa skriver:

  Wow ser grymt gott ut. Måste testas i jul!

  Vill tipsa dig om nåt vi precis åt. Saffrans-scones, såååå gott. Har du testat det? Min kära mamma hade gjort ett recept från ICA. Har du inte testat så bjud maken och fina barnen dina på en julig och gooood frulle i morgon.

  Stor jul-kram ❤️

 • Mitta skriver:

  Hej!

  Jag behöver råd från dig när de gäller nyårsförätt :) googlade på din sida o fick upp 75, skit vilken ångest :) kan inte du rabbla upp dina 5-10 bästa förrätt. Såg laxrullarna. De såg så gott ut och även löjromspizzan men laxrullarna såg effektivt ut : ha en fin dag!

  Kram

 • Jenny skriver:

  En av våra favoriter här hemma! Vi lagar den så fort vi hinner hela hösten! Sååå god!!

 • Jessica skriver:

  Låter gudomligt, men hur tror du det blir med torsk istället för lax?

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen