Mjölkchokladpannacotta med hallonsirap

dsc_7583

 

 

Hej hej

 

Pannacotta är nog min absoluta favoritdessert. Det och en riktigt god crème brule. Här är en variant med mjölkchoklad, den är så himla god! Toppade den med hallonsirap, alltid en god kombo med hallon/choklad.

Mjölkchokladpannacotta med hallonsirap

6 port

2 st gelatinblad
5 deciliter vispgrädde
1 tesked vaniljsocker
2 msk socker
100 gram mjölkchoklad

Lägg gelatinbladen i kallvatten i 5 minuter. Koka upp grädden och strösockret. Lägg i chokladen i bitar och rör om tills chokladen smält. Blanda ner vaniljsockret. Krama ur gelatinbladen och låt de smälta i grädden. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt minst 3 timmar för att stelna.

Hallonsirap:
200 g frysta hallon
1 dl socker

Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och försök att inte röra för mycket i det. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen. De kalla hallonen gör att sockret stelnar igen, men de smälter igen. Rör ordentligt och låt sirapen koka ca 10 minuter. Låt den svalna något och sila sen purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.

Toppa pannacottan (när den stelnat) med ett tunt lager hallonsirap.

 

dsc_7582 dsc_7703

 

Mums!!

 

KRAM

Print Friendly

5 kommentarer

 1. Pillan skriver:

  Du har sökert skrivit svar på denna fråga innan, men var har du köpt de snygga och smidiga glasen?

 2. Mitta skriver:

  Gillar pannacotta i alla slag :) favoriten är nog lakrits och till jul peppakaka med clementin på :D

 3. Lisa skriver:

  Mjölkchoklad är min bästa panacottasmak så tack för tips å göra den lite ”mer avancerad” :)

 4. Susanna skriver:

  Vart kommer din runda vit svarta bricka ifrån? :-) som du hade Glöggmuggar på.