Sega chokladsnitt med strössel

 

dsc_3632

Hej hej

Världens längsta fredag i går, alla slutade tidigt så vi startade fredagsmyset mitt på dan och åt och åt och åt dagen lång. Var såå mätt och såå trött. Hyrde Smurfarna 2 men jag orkade inte se klart den, vid 21 kändes det som klockan var typ 02 så jag gick och la mig innan barnen. Jag är riktigt pigg och utvilad i dag 🙂 Förutom att Micke gjorde en Kramer mitt i natten och smällde upp dörren rakt in i en kartong och svor över den (som han själv ställt där) så jag flög upp en meter över sängen av chocken, somnade om snabbt dock. Mästarens mästare på att smyga den där…

Nu är vi på väg till Mall of Scandinavia, ska bo över på hotellet, bokat VIP-bio i kväll (Passengers) och shoppa på tu man hand. Underbart! Har ni tips på något gott att äta där så hör gärna av er.

Mera goda kakor till kakburken! Gjorde en omgång sega chokladsnitt och pimpade med tuttifruttiströssel, gott och gulligt!

Sega chokladsnitt med strössel

100 gram smör
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vatten
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
strössel

Vispa samman rumsvarmt smör, socker och sirap. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem. Blanda samman till en deg (tillsätt 1 msk vatten om degen blir för torr) och dela i 2 bitar. Forma dem till långa korvar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Tryck till dem lite, strö över strössel i mitten och grädda sedan 12-14 min i 200 C (vanlig ugnsvärme). Ta ut dem och skär i sneda kakor medan kakorna är varma.

dsc_3635
 
dsc_3641
dsc_3642

Mums! Barndomsklassiker men min mamma gjorde alltid med pärlsocker på. Förvara i kakbork eller frys in!

I kakburken här har de sällskap av dessa godbitar.

dsc_3752

KRAM

LOADING..