Ceasarsallad med tandoorispett

I samarbete med Svensk Fågel

dsc_4396

 

 

Hej hej

 

Här kommer en fräsch favoriträtt i upphottad version. En smakrik ceasarsallad med marinerade tandoori-kycklingspett. Spetten är gjorda på kycklinglårfilé, blir extra möra och smakrika. Svensk kyckling såklart! Goda mättande sallader med kyckling är både nyttigt och gott. Många som startat det nya året med hälsosammare vanor med mer motion/träning och bättre mat?! Kyckling är ju ett så bra och fettsnålt kött och något vi äter mycket här hemma.

En kyckling eller kalkon som är märkt med den Gula Pippin kommer från en svensk bonde och är, till skillnad från utländska alternativ, fri från antibiotika. Den växer upp under goda förhållanden och bönderna jobbar efter världens högsta krav om djurskydd. Det är både nyttigt och hållbart att äta kyckling från svenska bönder! Mer att läsa HÄR

 

dsc_4378

 

Ceasarsallad med tandoorispett
4 port

500 g kycklinglårfilé
1 dl matyoghurt
1 påse tandoorikrydda
salt & peppar
1 tsk pressad lime
träspett

1 stort romansalladshuvud
riven parmesanost
2 pkt bacon

Ceasardressing:
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
5 sardeller, finhackade (alt 1-2 msk puré på tub)
2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ca 2 dl olja (med neutral smak)
ca 1/2 dl mjölk

Dela varje filé i två remsor. Blanda samman yoghurt, tandoori, lime, salt & peppar och lägg ner kycklingen att marinera, minst 15 min. Lägg träspetten i blöt under tiden. Trä sedan upp kycklingen på spetten och lägg på en plåt. Tillaga i ugnen, 225 C ca 12 min, vänd dem efter halva tiden.

 

dsc_4355 dsc_4362 dsc_4364

 

 

Dressingen: Blanda allt utom osten och oljan och mixa med mixerstav. Häll sedan ner oljan sakta och mixa hela tiden så såsen tjocknar. Såsen blir rätt tjock så späd med lite mjölk. Rör ner osten och kör med mixerstaven till en jämn kräm.

 

dsc_4357 dsc_4382

 

Skär romansalladen i bitar och strö parmesan över. Klipp baconen i bitar och knaperstek. Blanda samman dressingen. Servera med kycklingen antingen ljummen eller kall. Sååå gott!

 

dsc_4379 dsc_4377 dsc_4372 dsc_4371 dsc_4386

 

KRAM

0

12 reaktioner på “Ceasarsallad med tandoorispett”

 • Fanny skriver:

  Men gud vad gott det lät! Måste testa detta recept ♥

 • Lotta skriver:

  Hej, vill bara säga att din blogg är dagens höjdpunkt!
  Älskar att läsa den & inspireras av dig & dina recept.
  Har lagat & bakat mycket av dina recept så tack borde jag nog säga 😀
  //Lotta

 • Natalie skriver:

  Hej Victoria! Vad heter den servis som är på bilden? Tycker den är otroligt fin! Vänliga hälsningar Natalie

 • Therese skriver:

  Ceasarsallad är ju så himla gott. En klassiker man aldrig tröttnar på, ceasardressingen är ju den godaste salladsdressingen! Gjorde förresten din kyckling cashew härom dagen och den kommer att bli en ny vardagsfavorit! Supergod (precis som du skriver i receptet – smakar som på kinarestaurang!) och uppskattad av hela familjen! Barnen gillar inte cashewnötter så mycket men det gör ju inget (blir mer till mig som älskar nötter).

 • Åsa skriver:

  Nyfiken på att höra vad du tycker om sardeller på tub jämfört med riktiga?

 • V skriver:

  Bra att du gör reklam för svensk kyckling! Köper inget annat själv heller! Billig och god mat.
  Jag har precis marinerat en stor färsk gårdskyckling från Kronfågel som jag ska steka i stekpåse imorgon. När kycklingen är färdig i ugnen så häller av stekskyn, silar av fettet som lägger sig överst och gör en gudomlig sås av det :-)
  Hasselbackspotatis och varma grönsaker till det.

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen