Racletteafton

DSC_4709

 

 

Hej hej

 

Lite seg bloggerska här i dag efter trevlig racletteafton i går. Gästerna gick hem vid halv 3 snåret med varsitt sovande barn över axeln, en riktig helkväll. Vi åt alltså raclette till middag, har ni testat? Så himla kul grej! Lottie har bott i schweitz och där åt de detta varje fredag, deras ”fredagstacos”. Börjar komma mer och mer här i Sverige också. Klassiska tillbehör/måsten är små kokta potatisar, syltlök, cornichons, oliver och salami/lufttorkad skinka. Vi hade även oxfile, prinskorv, sparris, champinjoner, semi-torkade tomater, pimientos de pardon och lite annat.

Racletteosten lägger man sen på sin ”spade” och skjutsar in i racletten där den får smälta medan man steker sina tillbehör på stenhällen och grillplattan ovanpå. Sen häller man den smälta osten över allt man plockat på sig på sin tallrik, äter och njuter. Kul och så gott!! Men ganska mastigt, vi blev såå mätta en efter en.

Sen satt vi uppe och spelade sällskapsspel, lyssnade på filmmusik och pratade fram till småtimmarna.

 

DSC_4713 DSC_4705 DSC_4707 DSC_4711 DSC_4715

 

(Småttingarna åt pizza framför en film och lekte rövare tills de somnade en efter en..)

 

DSC_4701 DSC_4699

 

I dag tog papporna i grabbgänget med sig alla barn till skogen för att grilla korv och marshmallows, så jag ska passa på att packa nu och jobba undan lite medan huset är tyst och lugnt.

 

KRAM

0

3 reaktioner på “Racletteafton”

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen