Onsdagstraditioner i Nairobi

DSC_6514

 

 

 

Hej hej

 

Varje onsdag går E&M till Purdy Arms. Då är det nämligen ta 2 betala för 1 på alla pizzor :) Så vi var där båda onsdagarna vi var i Kenya. De är helsålda på deras pizzor, jag & M kanske inte liiika sålda (inget slår Tybbles pizzor!) men det är väldigt fint och mysigt där medan solen går ner. Saknar att sitta ute och äta!

 

 

DSC_6509 DSC_6508DSC_6515 DSC_6517 DSC_6524

 

 

Sebbe och lilla Lovisa har något speciellt. Han är såå himla förtrollad av henne och hon är nog lika förtjust i honom och skiner upp på ett speciellt sätt när hon ser honom. Gullungarna. Lollo vill man bara äta upp!

 

 

DSC_6502 DSC_6506 DSC_6507

 

Kan se dem springa runt på våra tomter hemma sen, lintottsgrannarna, i full fart fulla av bus. Sebbe lär henne nog allt han kan ;) (och om ni undrar varför han ser ut som en prickigkorv så är det för han fick vattkoppor på semestern stackarn!)

 

DSC_6490

Allas lilla gullegris <3

 

Ingen onsdagspizza här i dag men något gott ska vi väl hitta på. Kylen gapar dock väldigt tom, hade glömt en citron som möglade där i när vi var borta och stanken sitter som berget i kylen och ger smak till allt. Har ni några husmorstips på vad man kan göra åt det? Slängt prick allt som var där i och skrubbat varenda hylla men den fräna doften är fortfarande kvar (om än svagare). Tacksam för alla tips.

KRAM

0

12 reaktioner på “Onsdagstraditioner i Nairobi”

 • Annika skriver:

  Hej Var kommer din fina klänning ifrån ?

 • Sara skriver:

  Det där hände min familj när jag var liten. Oöppnad mjölk tog smak, likaså smör. Mamma skrubbade med allt möjligt. Starka rengöringsmedel, ättika, vinäger… you name it! De fick tyvärr köpa en ny kyl. Hoppas det löser sig för dig!

 • Havrefras skriver:

  Jag hoppas verkligen du får bort lukten – svärmor hade glömt något i kylen också (i Florida) i några veckor, och det bara gick inte att få bort. Hon provade med allt, ättika, citroner, kokande vatten, ja miljarder husmorstips, flera gånger om dagen – men det gick bara inte, och de fick beställa nytt kylskåp :(

 • Johanna skriver:

  Kaffe är ju en neutraliserare när det gäller dofter. Prova att skrubba med kaffesump eller bara lägg lite här och där. Jag har inte provat själv men tänkte kemiskt att det borde göra susen 👍😁

 • Martina skriver:

  Den ser i alla fall otroligt god ut den där pizzan ;-)

 • Ingela O. skriver:

  Har också hört att ättika ska funka mot dålig lukt i kylskåp.

 • stephanie skriver:

  Hej!

  Gör så här…
  lägg i en grill KOL i kylen..den ska suga åt sig dålig lukt
  japp du läste rätt..en grill kol bit eller två

  lycka till

 • Marie skriver:

  Torka med ättika och strö ut lite bikarbonat.

 • Anna skriver:

  häll ättika i en vid skål, låt stå. tar bort all äcklig lukt, i kylskåp och annars. Brukar tvätta av kylskåpet invändigt med ättika emellanåt. lycka till

 • Annika skriver:

  Gissar på att bikarbonat kan funka, strö ut där citron låg. Bikarbonat tog i alla fall lukten av kräk på vår vardagsrumsmatta som jag inte fick bort hur jag än skrubbade så borde nog funka här med! .

 • Lena H skriver:

  https://www.cleanipedia.com/se/badrum-kok/att-fa-bort-dalig-lukt-i-kylskap-tips-och-rad Den här sidan brukar jag använda mig av när jag ska få bort oönskade dofter hemma!! Så mycket bra tips och råd :) hoppas det ordnar sig med det illaluktande i kylen! Härliga bilder och så härligt att följa er resa ni gjorde! Stort grattis i efterskott! Ha en bra kväll

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen