Helgfrukost

 

Godmorgon!

Ingen helgfrukost här i dag inte 🙂 Bilderna är från helgen som gick och vi åt tillsammans alla 4. En vanlig vardag så ser frukostrutinerna ut som så att min man har åkt innan vi andra ens vaknar, barnen äter frukost innan vi åker till skola/dagis (åtminstone O, S är ingen vidare frukostmänniska och brås väl på mig) och själv tar jag mig en kopp kaffe när jag kommit hem från lämning. Äta något väntar jag flera timmar med, måste vara i gång några timmar innan jag blir hungrig. Äta direkt när jag vaknar är inte något för mig, mår illa av bara tanken. Hur ser det ut hos er??

Däremot älskar jag frukostmat och brunch, kan sitta i timmar och plocka och äta lite av det ena och det andra. Hotellfrukost (när jag varit vaken några timmar då) är också en favorit men det ska vara en god hotellfrukost med det lilla extra för att imponera på mig. Tar gärna emot tips på riktigt bra hotellfrukostar eller bruncher, i vilken stad som helst 🙂

Önskar er en riktigt fin start på dagen!

KRAM

 1. Hej,
  Då vill jag tipsa om lydmar hotel i stockholm som ligger bredvid grand hotel. Bästa hotellrummen i stockholm och frukosten är god. Man får vanlig buffe sen beställer man extra från alacarte frukostmenyn som finns på bordet. Vi bodde där i helgen som var när vi såg fantomen på operan.

  Trevlig torsdag! Kristina

 2. Godmorgon! 🙂

  Angående frukostrutiner så är vi rätt lika! Sambon sticker till jobbet innan vi andra har vaknat. Dottern äter frukost, gärna havregrynsgröt! Sonen är inte lika pigg på att äta; det har han fått efter mig.. *ler*
  Jag vill oxå vänta i flera timmar med att äta frukost. Undantag hotellfrukost. Då är jag alltid hungrig konstigt nog, haha!

  Önskar dig och din familj en fin dag! Tack för en underbar blogg! KRAMAR!

 3. Godmorgon.

  Jag kan, liksom du, inte äta direkt jag vaknat. Behöver minst två, gärna tre timmar. Brukar ta en kaffe och ett stort glas citronvatten till det. Nu fick jag skäll av min läkare häromsistens. Att skippa frukosten är inte alls bra för blodsockret som åker jojo då. Nu har jag inte diabetes, än, men min läkare varnade verkligen för att skippa frukosten.
  Men vad göra? Jag är verkligen inte hungrig förrän flera timmar senare…

  Ha en bra dag!

 4. Ystad saltsjöbad har en helt gudomlig brunch. Även deras frukost är något att rekommendera. Att åka dit sommartid och sitta ute med havet som sällskap gör det extra gott
  Österlen är ett paradis

 5. Jag kan äta frukost det första jag gör, men sen många år tillbaka (ja en 20) äter jag frukost när jag kommit till jobbet. Ca 2 timmar efter att jag gått upp.
  Har inte behovet att äta direkt och jag skulle svälta innan det är dags för lunch så detta passar mig bäst.

 6. Är som du, äter inte direkt på morgonen om inte jag går upp typ 9.30 som kan bli en helgmorgon. Då brukar det gå bra med frukost. På vardagarna så går sonen iväg till skolan utan frukost i bästa fall med smörgåspaket med i väskan. Tillägg att han är 15 år 🙂 Mannen kokaar ägg som han äter hemma om han börjar sent (9.00) om han börjar tidigare så tar han med dom. När de gått hemifrån går jag upp och styr och plockar efter dom sen framemot 9-10 äter jag lite frukost. Om jag ska iväg på lunch med någon så hoppar jag det för det mesta helt. Äter jag ordentligt på morgonen äter jag ingen lunch, bara ett mellanmål på em och sen en god ordentlig middag med familjen på kvällen. Så ser mina dagar ut.

  Kram

 7. Mitt arbete börjar kl 7 och vi har inte rast förrän 12 så jag måste äta frukost kl 5.30 vare sig jag vill eller inte, Så är det att jobba inom vården!

 8. Jag går upp vid 05.00 på vardagarna och äter frukost direkt. Måste äta för att bli en fungerande människa och orka med mitt ganska fysiska jobb. Men jag känner flera som inte kan äta direkt på morgonen, verkar rätt vanligt.

 9. Åh jag ÄLSKAR frukost! Äter en skål med bär, kvarg och hemmagjord müsli, oftast framför spegeln. Sen blir det en ägg och kaviarmacka några timmar senare :)! På helgerna vill jag ha en lugn och skön frukoststund med massor att välja på. Det ruckar jag sällan på 🙂

 10. Ja nog har man missat många hotellfrukostar bara för att hungern inte funnits där. Sen vid 14-15 tiden på dagen önskar man inget annat än att man hade frukostbuffén framför sig ☺

 11. Bara jag som äter frukost hos oss, vardag som helg…….men jag åker hemifrån 5.30 och är på jobbet först vid 7 och skulle inte orka ta mig dit med tåg och byten och promenad på 20 minuter om jag inte åt så jag äter havregrynsgröt med lingon (utan mjölk, gillar inte) vid 5.15 och sen blir det fika på jobbet runt 9 med en banan eller annan frukt och sen lunch vid 11.30. Dricker alltid kaffe direkt när jag går upp och sätter mig i mitt sminkrum och gör mig iordning och sen tar jag med kaffe på tåget till jobbet. Resten av dagen dricker jag te, massor av te. På helgerna hämtar maken kaffe till sängen och vi dricker varsin kopp och vaknar till sen äter jag frukost, oftast något med ägg och något protein och han dricker kaffe. Han gillar inte frukost men tar gärna en smörgås till 11-kaffet som är ett måste för oss på helgerna. Jag dricker bara te då kanske lite kvarg och bär eller en frukt till.
  Vi har ätit brunch i stockholm många gånger (hade 10 gratis brunch kuponger förra året) och Kvarnen på Södermalm är absolut bästa vi har testat. Sjukt mysig miljö också.

 12. Måste ha frukost direkt och hasar direkt från sängen till kylen till frukostbordet. Nu kan jag inte det för blodsockret krånglar (dabetiker) utan jag måste vänta en halvtimma. Det är en plåga.

  1. Tack! De har jag köpt på Ica (finns säkert i fler kedjor), finns ibland i charkdisk och ibland färdigförpackade. Kram

 13. Hej,
  Måste tipsa om Villa Fridhem som ligger utanför Kolmården deras Aftenoon Tea är helt magiskt, även deras frukost är bra men den slår inte deras afternoon Tea

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..