Fredagsfavoriten

 

Hej söndagkväll!

Sitter här och väntar på middagen, enda dagen i veckan Micke står för maten och det är traditionsenlig söndagspizza från Tybble pizzeria 🙂

Tidigare i dag var vi till svärföräldrarna och blev bjudna på lunch. En gammal favorit som vi inte ätit på flera år, Fredagsfavoriten. Riktigt god är den, testa! Köttet blir så mört så det rasar i sär och såsen såå krämig.

Fredagsfavoriten

6 hg grytbitar av gris
1 msk margarin
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 msk margarin
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
200 g  paprika flødeost

Skär köttet i smala strimlor. Bryn det och krydda med salt och vitpeppar. Lägg köttet i en gryta, slå över buljongen och koka på svag värme i ca 30 min. Ansa och skölj paprika och purjolök. Skär dem i tunna ringar. Skala bananen och skär den i skivor. Lägg köttet i en ugnssäker form. Fördela purjolök, paprika och banan över köttet. Fräs margarin, curry och paprikapulver i en kastrull. Rör ned mjöl och späd med buljong och grädde. Låt såsen koka några minuter. Tag kastrullen från värmen, rör ner paprikaosten och rör tills såsen är slät. Häll såsen över köttet och sätt in rätten i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.

Servera med ris och en god sallad.

Gofika efteråt 🙂

Resten av dagen har spenderats på ikea och bygga ihop ikeamöbler..

Nä nu kom pizzan, dags att tända lite ljus och sätta på Farmen och njuta av söndagkvällen.

KRAM

  1. Tack för en så himla härlig blogg!
    Vet att du helst äter LCHF men nyfiken på hur strikt du är? Själv försöker jag skippa sockret men tycker det är svårt när man t ex är bortbjuden.
    Hur strikt är du när det t ex bjuds på ”gofika”som på bilden eller om ni har DH- kväll och det serveras dessert? Äter du då? Kram

    1. Tack vad glad jag blir!! Jag försöker låta bli Smakade bara en tugga på krämkakan, ibland är jag striktare och smakar inget, just nu äter jag alldeles för ofta och har svårt att skippa dessert.. Mår bättre om jag låter bli kram

  2. Hejsan. Trevlig blogg. Jag gillar inte frukt i mat och sonen med familj, som jag alltid har mat med mig till, gillar inte curry, så jag ska pröva rätten med bara osten som jag tycker väldigt mycket om och har vanligtvis som smörgåspålägg. Jag tror det kommer att bli bra. Kram från Maria i Stockholm

  3. Där jag bor säljs inte flödeosten, vad kan man ta istället tror du ? 🙂 tack för en bra blogg med många goda recept 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..