Chipskakor

 

Hej hej

Chipskakor ja, låter det udda? Hittade detta recept på nätet och kunde inte inte motstå. Såg att vissa använder sourcream & union chips i dessa men den kombon med choklad vetetusan? Jag körde på lättsaltade enligt receptet (från OLW) men kanske får testa de andra vid tillfälle också. För dessa blev sååå himla goda!! Salt och lite knastrigt i kakorna och en krämig len chokladkräm till detta, suuupergott! Jag använde hälften mörk choklad och hälften mjölkchoklad, nästa gång testar jag nog med enbart mjölkchoklad (även om detta var gott!) och gör kakorna lite mindre och fler.

Chipskakor med chokladkräm
ca 15 st dubbla kakor

kakdeg:
225 g smör
1,25 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2,5 dl lättsaltade potatischips

fyllning:
200 g choklad
1,5 dl vispgrädde

Vispa ihop socker och smör. Krossa chipsen i en plastpåse och blanda sedan chips och vetemjöl i smörblandningen. Knåda till en deg och rulla till små bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till bollarna. Grädda i ugnen på 175 grader i 12 minuter.

Hacka chokladen och koka upp grädden. Rör ner den hackade chokladen så att det blir en härlig chokladkräm. Bred på chokladsmeten på hälften av kakorna. Lägg sedan på resterade kakor som lock. Klart!

 

Mums!!

KRAM

LOADING..