Lasagne med tryffelpeccorino

 

Hej hej

Ni var många som ville ha recept på Sandras goda lasagne med tryffelpeccorino och här kommer den:

Sandras lasagne

ca 1kg nötfärs
1,5 gul lök
2-3 schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
6 dl krossade tomater
2 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 st köttbuljongtärning
2 msk oxfond
1-2msk kinesisk soja

Bryn löken, tillsätt köttfärs och fortsätt bryna. Tillsätt vatten, krossade tomater och resterande ingredienser. Låt puttra på svag värme i ca 45 min och smaka av med salt & peppar.

Bechamel:
100 g smör
0,75 dl mjöl
5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
5 dl riven ost (gärna hälften parmesan och hälften mozzarella)

Gröna torra lasagneplattor
5 dl riven ost till toppingen
Tryffelpeccorino
sallad

Smält smör, vispa i mjöl, i med mjölk, grädde och ost. Vispa tills osten är helt smält. Smaka av med salt och mkt svartpeppar! Sen varvas lasagnen med plattor/köttfärssås/bechamel i varje lager och och mkt ost riven på toppen. In i ugnen, 200 grader i ca 35 min. Känn med sticka att den är genommjuk. Servera med en god sallad och en rejäl bit tryffelpeccorino att riva över. MUMS!!

Galet gott faktiskt, tror detta får bli helgmiddagen med ett gott glas rött till på fredag eller lördag.

KRAM

 1. Hej Victoria! Nästa helg åker jag och två väninnor till Örebro lör-sön för att fira att en av oss fyllt femtio. Det ska bli såå roligt och jag undrar om du skulle vilja ge oss något tips på bra restauranger och även något dansställe (för ungdomliga 48-50 åriga damer )
  Kram Lotta

  1. Dansställe vet jag tyvärr inget men äta: Walvet, Makeriet, amano, Kungsgatan 1. Hoppas ni får kul! Kram

 2. Den ser riktigt god ut! Måste testas snart.
  Fast jag undrar; du som inte äter kolhydrater, vad gör du med allt du lagar/bakar som innehåller kolhydrater?
  Lagar/bakar du i två omgångar, alltså en till övriga familjen och en till dig, eller skippar du att äta/petar bort alla kolhydrater?
  Och hur går det när du är bortbjuden och det serveras något med kolhydrater, tackar du nej då eller hur gör du?

  1. Jag skär ner/undviker där det går. Bjuds jag på lasagne så äter jag lasagne. Lagar jag en gryta med ris till hemma så gör jag ofta även blomkålsris eller nöjer mig med sallad till osv. Bakar aldrig sockerfritt med konstgjord sötning, är jag sugen på något bakverk så äter jag ett ”vanligt” men nöjer mig med lite. Försöker hålla nere kolhydraterna utan att sky dem helt enkelt. Kram

 3. Hej! Kanske en dum fråga men är det tryffelpeccorino som de använde att riva över innan den åkte in i ugnen? 🙂

 4. Hej Victoria och tack för din underbara blogg. Så mycket inspiration Till hur många personer tror du receptet räcker till?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..