Cloud eggs

 

Hej hej

Var ju tvungen att prova på dessa så kallade ”ägg i moln”, ”äggmoln”, ”cloud eggs”, ”eggs in cloud” ja vad de nu heter, instagram plötsligt exploderade ju av äggmoln. Ser ju väldigt coolt ut och var enkelt att göra.

Separera äggvitor och äggulor, vispa äggvitorna till hårt skum. Forma moln av dem på en plåt med bakpapper och gör en grop för äggulan. Baka äggvitorna i ugnen, 225 C, ca 3 min. Ta ut dem och lägg på äggulorna, baka i 3-4 minuter till. Servera genast på rostat bröd eller med bacon till. (Kan gratineras på bröden i ugnen direkt istället om man vill det som varma mackor, en skiva ost under är nog oxå gott).

Smakade som en fluffig äggviteomelett med krämig äggula typ. Snyggt att servera på en brunch!

KRAM

  1. Hej! Skulle så gärna vilja ha receptet på det där tapastillbehöret som såg så gott ut. Det där med pomme och ajvar relish tror jag? Vore supersnällt om du ville dela med dig av det :). Tack <3

  2. Sådana mackor gjorde min mamma på 70-talet. Antingen med ansjovis på formbröd och äggfluffet ovanpå. En snällare variant är med kaviar på brödet.

  3. Så himla gott! Råkade sätta ugnen på 400 grader och somna, så jag upplevde inte riktigt samma smaker, men ändå! Kul att dina blev så fina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..