Cloud eggs

 

 

Hej hej

 

Var ju tvungen att prova på dessa så kallade ”ägg i moln”, ”äggmoln”, ”cloud eggs”, ”eggs in cloud” ja vad de nu heter, instagram plötsligt exploderade ju av äggmoln. Ser ju väldigt coolt ut och var enkelt att göra.

 

 

Separera äggvitor och äggulor, vispa äggvitorna till hårt skum. Forma moln av dem på en plåt med bakpapper och gör en grop för äggulan. Baka äggvitorna i ugnen, 225 C, ca 3 min. Ta ut dem och lägg på äggulorna, baka i 3-4 minuter till. Servera genast på rostat bröd eller med bacon till. (Kan gratineras på bröden i ugnen direkt istället om man vill det som varma mackor, en skiva ost under är nog oxå gott).

 

 

Smakade som en fluffig äggviteomelett med krämig äggula typ. Snyggt att servera på en brunch!

KRAM

 

2

6 reaktioner på “Cloud eggs”

 • Jakob skriver:

  Så himla gott! Råkade sätta ugnen på 400 grader och somna, så jag upplevde inte riktigt samma smaker, men ändå! Kul att dina blev så fina

 • Lisa skriver:

  Såg också en massa fluff på min insta! Måste testas! 🤤😋

 • Lena skriver:

  Sådana mackor gjorde min mamma på 70-talet. Antingen med ansjovis på formbröd och äggfluffet ovanpå. En snällare variant är med kaviar på brödet.

 • Marie Bergman skriver:

  Åh mums!! Hade faktiskt aldrig sett detta förut men det ser verkligen gott ut!

 • Mia Strid skriver:

  Hej! Skulle så gärna vilja ha receptet på det där tapastillbehöret som såg så gott ut. Det där med pomme och ajvar relish tror jag? Vore supersnällt om du ville dela med dig av det :). Tack <3

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen