Gårdagens

 

Godmorgon!

Uppe sen länge, strax efter 6, och sitter i en minibuss med tjejerna påväg till Ullared!! Så pepp. Inte sovit mycket i natt, jag som alltid däckar som en stock låg vaken alldeles för länge, sen vaknade jag till när Micke kom hem som varit ute med jobbet och sen vaknade jag en halvtimma innan väckarklockan – så himla typiskt.  Men vad gör det, såå pepp som sagt 🙂

Det blev en lättlagad middag i går, skaldjur med hemmagjord majjo och krustader med löjrom och smetana.

Majonnäs:
2 äggulor
½ msk vitvinsvinäger
1-2 krm salt
lite vitpeppar
1 1/2 msk dijonsenap
ca 4 dl rapsolja med neutral smak

Använd elvisp eller stavmixer. Rör först äggulorna med vinäger, salt, peppar och senap. Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden. Smaksätt sedan majonnäsen om ni vill och förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.

Tände New York ljuset, detta luktar sååå gott. Kardemumma och lite mystiskt? Gott iallafall. Och jag blir såå sugen på New York. Många som frågar om senaste NY-resan som jag inte skrivit så mkt om och det är för att minneskortet gick av på mitten! Gaaah! Lämnat in det men gick inte att rädda. Har några bilder på lilla kortet som jag ska skramla ihop nån dag men sååå surt att de flesta försvann.

Skaldjursbesticken har jag beställt HÄR (adlink), just nu 25 % rabatt (även på varumärken) med koden 355737. Gäller både kläder kor, accessoarer, skönhet, hem & inredning. *

Desserten blev supergod, återkommer med receptet när jag kommer hem i morn. Glömde högen med recept jag tänkte renskriva, alltid glömmer man nåt..

Har ni varit på Ullared nyligen och har några kul tips så får ni gärna tipsa! Och är det någon som snart ska dit eller är nyfiken på sortimentet så kika in på instagram så uppdaterar jag flitigt på min instastory där.

KRAM

*fullständiga villkor på hemsidan

LOADING..