Jordgubbs- och rabarberkladdkaka

 

Godmorgon

Den här dagen började på tok för tidigt av en sjuuuukt irriterande fluga som envisades med att spatsera och surra i ansiktet!?? När jag tillslut var klarvaken och förbannad vid 5-snåret hade Micke visst redan gett upp och lagt sig på soffan – men där hade det kommit en ny fluga hehe. Desstuom stod diverse dörrar och pangade av vinddraget i natt och allas rullgardiner sögs in och ut i fönstrena. Vet ni hur jag menar?! Galet irriterande, de liksom böjs och sugs inåt/utåt och sen släpper – och låter. Måste hitta nya mörkläggningsgardiner av bättre kvalité, har ni några tips?? (Dessa är gamla från Ikea som verkar gjort sitt).

Kändes som lördag i går! Hade grannar över på knytis, njöt av en drink i baren i solen medan barnen åt och grillade en massa kött (fläskfilé, ribs, flank). Sen kom vi på att det snarare var söndag så vi fick brått att stoppa barnen i säng, skoldag i dag ju. Hehe. Nästan så man gått i semestermood redan. 4 skoldagar kvar – sen sommarlov!!

 

Till dessert blev det jordgubbs- och rabarberkladdkaka. Så somrig och god smak på den, ni måste testa!

Jordgubbs- och rabarberkladdkaka, recept

125 g smör
2 dl socker
1 gnutta salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
ca 250 g färska jordgubbar
ca 20 cm rabarber
florsocker

Smält smöret och låt svalna något. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen ett i tagen och rör tills smeten är smidig. Kläm fast ett bakpapper i en springform. Häll i smeten och stick ner halverade jordgubbar och skivad rabarber i. Grädda kakan i 180 C, ca 25 min. Den ska vara fast men kladdig. Låt svalna och ställ i kylen ett par h. Serveras kall med lättvispad grädde. Sikta gärna över lite florsocker innan servering. YUMMI säger jag bara!!

Blåser halv storm ute och prognosen säger regn i 9 dar i sträck. Upplyftande värre 😉 Får väl hoppas på en väldigt grön gräsmatta eller något annat positivt av det.

KRAM

 1. Åhh vad jag ogillar flugor.. Och myggor! Och av någon anledning ska de ALLTID surra i ansiktet??! *morr*

  Hoppas du får en bra dag trots flugor och dåliga rullgardiner! 🙂

  Kramar!

  Och by the way… Din jordgubbs-/rabarberkladdkaka ser fantastisk god ut!!! <3

 2. Flugor kan ju göra en vansinnig! Mycket flugor i år, verkar det som. Iaf hos oss. Och getingar… De känns inte roliga de heller. Och de kan ju stickas.

  Nä, nu blir det storstäd av huset inför fredagens studentfirande. Hoppas slippa regnet då, åtminstone under utspring och efterföljande traktorkortege genom stan.

  Njut dagen!
  /ÅsaS

 3. STORM och ÖSREGN här….usch! Står inte ut med oljudet av rullgardiner som blåser och låter eller dörrar som slår, så jag vinglar alltid upp mitt i natten för att stänga alla fönster….hehe, när dörrarna står och slår så lägger jag något litet emellan, typ en liten handduk eller något, det hjälper:)
  Hoppas du piggnar till under dagen, kramen ♥

 4. Hatar flugor. Vi renoverar köket å sitter ute å äter(när det inte är istid) förtillfället men i går gick det nästan inte så många äckel som invaderade altanen! Undrar om det finns något de blir avskräckta av? Å surret när de är inne! ‍♀️

 5. Vi tröttnade förra året och installerade en luftvärmepump på övervåningen som kan pumpa ut mycket kyla. Som en luftkonditionering alltså. Nu kör vi stängda fönster med rullgardiner som är stilla och jättemörkt och väldigt svalt. Bästa investeringen någonsin!

 6. Jordgubbar och rabarber kan vara en av de bästa smakkombinationerna, ljuvligt gott. Och i en kladdkaka… mummmmmma!
  Vi har också mörkläggningsrullgardiner från IKEA och av de vi provat tycker vi dom är bäst, vi köpte på GeKås en gång men dom trasades fullständigt sönder i kanterna och höll knappast ett halv år. Förutom mörkläggningsrullgardinerna har vi dessutom gardiner som är extra tjocka och hjälper till med mörkläggningen och att hålla rummet lite svalare, dom har vi också köpt på IKEA och dom tycker vi är riktigt bra.
  Men flugor håller dom inte ute, tyvärr:)

 7. Hej!
  Kolla Luxaflex har massa återförsäljare. Finns mycket roligare grejer än just rullgardiner själv älskar jag duette plissegardin.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..