Pannacotta de la guardiola

 

Hej hej

Vaknade 05 (!) och kan inte somna om så jag passar på att kika in här med ett tips.

Åt jämt pannacotta ett tag. Favoriten är DENNA, oj så mkt mail och kommentarer jag fått om den genom åren. Nu testade jag en variant från MAT-magasinet med kondenserad mjölk i och karamelliga nötter ovanpå. 

Pannacotta de la guardiola
6-8 port

3 gelatinblad
4 ½ dl vispgrädde
300 g karamelliserad eller kondenserad mjölk (3/4 burk a 400 g)
2 tsk vaniljpulver

Karamelliserade pekannötter:
75 g pekannötter
4 msk vatten
1 1/4 dl rörsocker
½ krm flingsalt

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Häll grädde, mjölk och vaniljpulver i en kastrull och värm upp det långsamt. Det ska inte koka. När det är varmt, stäng av plattan och blanda ner de urkramade gelatinbladen. Rör om ordentligt och häll sedan upp i serveringsglas. Låt stå i kylen minst 3 timmar.

Rosta pekannötterna några minuter i en torr stekpanna. Lägg upp dem på ett fat. Häll vatten och socker i samma panna och låt det koka ihop tills det blivit vackert bärnstensfärgat. Tillsätt salt och de rostade nötterna. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna. Hacka nötterna grovt och lägg på pannacottan vid serveringen.

KRAM

  1. Ser att du haft det härligt här på Västkusten! Tänkte be dig om lite tips. Ska till Örebro om någon vecka. Ska bo på Scandic grand och spendera 1 dag på Lost City. Vill förstås ha tips på någon restaurang 🙂 Tänkte äta ute på kvällen och sedan dagen efter äta lunch någonstans. Vi är 2 vuxna och 2 barn (5 och 11). Tips mottages jättegärna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..