Tanumstrand 2017

 

Hej hej bloggisar

Vad har ni för er? Det är semesterstämning bland kommentarerna, ekar ganska tomt 🙂 Tycker det är så kul att höra från er. Berätta gärna vad ni har för er! Hur ser sommaren ut?

Vi har precis lämnat ett regnigt västkusten, riktigt busväder i dag. Charmigt på sitt sätt. Hade ovanligt tur med med vädret i år annars, vi har varit här några gånger nu och det brukar i princip alltid regna. Istället har vi haft ett par dagar med strålande sol. Badat (nåja Sebbe har badat), fiskat krabbor, ätit skaldjur och njutit av solnedgångar och havsutsikt. Spelat Chicago varje kväll hela veckan, det = semesterfeelings!

Hyrde varsin stuga i stugbyn, Wallentins fick den stugan vi hyrde för nästan 10 år sen med fam S, lite kul. Inte mycket som förändrats där (lite uppfräschning av stugorna vore nog på sin plats). Skippade att köpa hem frukost i år och åt på hotellet, riktigt god hotellfrukost (och jag är kräsen med hotellfrukost). Åt även buffén där till middag en kväll, också gott och framförallt väldigt trevlig servitris. Pluspoäng!

En kväll strosade vi in till Grebbestad och åt på Grebys (tack för tips). Hängde på låset när de öppnade kl 18.00 OCH bokade bord, hehe. Ville inte missa detta. Pinfärska skaldjur och gassande sol med havet och ett myller av glada semesterfirare som sällskap. Bästa sommarkvällen denna sommar.

 

Solen gick ner när vi gick hem, såå vackert. (Inte långt att gå från Grebbestad till Tanumstrand, 20 min promenad kanske).

  

Jag doppade faktiskt inte ens tårna i vattnet, hörde någon säga att det var 18 grader och det göre sig icke besvär. Sebbe däremot verkar inte bry sig ett smack och gjorde bomben åt höger och vänster.

 

Även om det var fint väder ett par dagar så har kvällarna varit kyliga. Saknar den riktiga sommarvärmen.  Då när man kan sitta ute halva nätterna och slåss mot myggen, vrider och vänder sig i sängen för att det är för varmt att sova (ja jag saknar t.o.m det), tassar upp tidigt och intar morgonkaffet i skuggan för att det är för varmt i solen, packar ihop väskan och åker och badar och faktiskt doppar sig för att man smälter bort, blir sugen på glass som man knappt hinner äta upp för den smälter.

Nu har vi sagt hejdå till västkusten för denna sommar. Blickar fram emot en kalasvecka, Olivia fyller 10 på fredag och det vankas släktkalas och tårtbak. Det enda hon önskat sig är en heliumballong 🙂 (så jag måste komma på några bra presenter till en 10-åring, några tips??)

KRAM

 1. Till min snart 9-åriga tjej har vi köpt kläder, bok, en gosig filt ( hon älskar filtar ) , diverse ”krims krams” från Tgr , filmer (har äntligen börjat läsa texter på filmer! ☺️)så Snow white and the huntsmen, Snow white winter war ( hon gillar när det är lite läskigt!), Alice i spegellandet, senaste Djungelboken, Box med Ett päron till farsa ( nostalgi!), presentkort H&M , en typ handväska, nytt mobilskal, en pyjamas, roliga pennor att skriva/rita med + att hon fått en makeover i rummet! Hoppas det var ngt användbart!

 2. Å så härligt ni har det.. jag läser hos dig varje dag Har oxå semester nu.. bor i Falkenberg så brukar inte åka iväg p s☀️mmaren. Har ju liksom ”rivieran” här, bara solen å värmen kommer.. kraaaam p dig. Din blogg är BÄST

 3. Hej! Tack för en inspirerande blogg! Är så kul att få tips om resor, recept, kläder etc 🙂 Har just bakat chokladbullarna, de var goda (tyckte barnen också) så tack för recepttipset! Vi bor i Finland på västkusten nära Vasa. Har turistat lite här i trakten och nästa vecka ska vi fara med Vikingline Helsingfors-Stockholm. Har varit i Stockholm många gånger. Övernattar en natt i Stockholm och vill bl.a. hinna till gamla stan, Gröna lund och Vasa skeppet. Ha en fortsatt skön semester och hoppas på mera värme här också 🙂

 4. Har 4 veckor kvar på en lång föräldraledighet och semester. Är just nu i sommarstugan och lyssnar på regnet som smattrar, håller tummar och tår att sol och värme snart kommer och vi får njuta av RIKTIGA sommardagar. Fortsätter detta blöta väder blir det nog till att prova dina bullar med mjölkchoklad!

 5. Så mysigt ni ser ut att ha häfte det. Gött med skaldjur här var det 50-års kalas med dans långt in på småtimmarna, lite trötter… Sedan laddar vi för några familjedagar i vår stuga med godmat, mys oavsett väder.

 6. Blir alltid så himla hungrig när jag ser dina bilder. Fick gå och hämta en påse godis. Ser mysigt ut på bilderna 🙂 vi har varit på Öland ett par dagar, också strålande sol alla dagar men kom hem och fick tända ljus ( och nästan kamin..) hoppas på bättre väder snart igen. Kram Johanna

 7. Vilka härliga bilder! Kusten är nåt specielltHär tittar jag ut på regn(kommer t o m i sidledes..) och gläds åt resan till Sunwing Sandy Bay 7/8. Blir nog årets premiärdopp där. Kram

 8. Har precis också åkt från Västkusten, Smögen närmare bestämt. Vi fick också solsken & underbara dagar medan kvällarna va i kallste laget för juli.

  Ni ser ut att ha haft det underbart både i Danmark & på Västkusten. Hoppas på bättre väder här hemma dock.

 9. Hej! Som jag redan skrivit var vi i Billund samtidigt som ni. Hoppas på nån vända till sommarstugan å så ska vi under kommande vecka dra i gång å dränera huset(). Å så hoppas jag att vår kökstapet äntligen ska komma, har renoverat kök hela våren å har bara tapeten kvar innan det är klart. ✨ Kram

 10. Tanum Strand och Grebbestad är ju så härliga platser! Här hemma tvättar vi och packar inför en vecka på Sunwing Cala Bona, flyr västkusten nu när det ska regna mer eller mindre varje dag. 😉

 11. Hej!
  Vad roligt att ni gillade Grebys
  Vi som har det runt knuten är ju lite bortskämda
  Hoppas ni får en fortsatt fin sommar och att Olivia får en härlig födelsedag
  Kram
  /maria

 12. Västkusten är verkligen bästkusten! Älskar Bohuslän och Hallandskusten med den härliga sommarstaden Varberg, har ni varit där? Annars ett tips inför kommande år…
  Inväntar en semestervecka på Kreta med garanterad värme och sol, saknar precis som du varma sommarkvällar. Jag har för mig att jag läste att ni bokat Sandy bay?..där var vi under påsklovet tidigare i år. Gillade verkligen hotellet och området även om vi då i april inte hade så varmt och soligt men det var ändå skön avkoppling.
  Läser din blogg varje dag och uppskattar den mycket. Ha en mysig kalasvecka!

 13. Vilka fina bilder! Ser underbart ut! Håller med om att sommarvädret lämnar lite övrigt att önska. Man vill ju nästan bli lite trött på sol och värme för att sen kunna välkomna höstrusket. Typ… Håller tummarna för att det snyggar till sig lite framåt, än är det ju lång sommar kvar 🙂
  Kram

 14. Jag läser din blogg flitigt, och längtar efter nya inlägg. Precis påväg hemåt efter en vecka med husbil på Öland. Just nu regnar det. Provade några olika campingar och besökte bl.a. Borgholms slott och Långe Jan på södra Öland. Fint väder, men som du skrivet, inga ljumna kvällar och nätter. Barnen badade i havet, men 18 gr är för kallt för mig. Nu väntar en semestervecka hemma i Västerås, och det ser ut som solen är påväg tillbaka.
  Ha en fortsatt skön sommar!!

 15. Vilka härliga semesterinlägg! Fina bilder <3
  Här väntas det på att mannen ska gå på semester. Jag är sjukskriven. En vecka kvar! Fast vi har myst till det med härliga middagar och glass ändå i veckorna. Sen blir det en vecka i Danmark. Sonen hemma och jobbar och vaktar huset. Så det blir en härlig resa med bara mannen. Sen väntar två veckor hemma, som förhoppningsvis också blir härliga med mycket sol och värme.

  Kram och ha en fortsatt bra dag!
  / Fia

 16. Presenter blir svårare och svårare. Har en blivande 8 åring här hemma. Hon önskar sig presentkort på Lindex, pengar, Legofriends och en barbiepool. Tänker iaf köpa jeans, nya simglasögon, pyjamas och tuffare sneakers nu när hon kan knyta skorna själv. Annars badhandukar, böcker( roald Dahl häxorna är lagom läskig), klocka, necessär, nyckelring, mobilskal, limpistol, egen bakbok ( Roy Fares), smyckeskrin, prenumeration på ngn tidning, biokort..
  Sommaren hos oss bjuder på Astrid Lindgrens värld, Liseberg, Furuviksparken och Palma. Krabbfiske har det blivit nästan varje dag och tom jag har doppat mig i havet.

 17. Härligt att du varit här på västkusten och myst:-))
  Det regna bara halva dagen. Nu är här strålande sol igen.
  Hade faktiskt gärna haft regn några dagar för det behövs nu när det är så torrt men nu ser det ut som det ska fortsätta vara varmt.
  Jobbar fortfarande men går på semester om en vecka:-))

 18. Mysigt ni verkar haft det. Vi är i Grebbestad nu. Klarnade upp under eftermiddagen. Ska vidare till Stenungsund imorgon på spa och sen lite gotteställen längs kusten och sedan övernattning i Ängelholm. Sen hemfärd och sen några dagar hos pappa i Kalmar. Sett fram emot en lugn och bara göra vad man vill-semester. Men än är den ju inte slut så hinner nog det med 🙂

 19. Hej! Härliga bilder från västkusten =)! Själv blir vi nog kvar här hemma och hoppas vädret ger många soliga och härliga dagar. Jag bor på västkusten, Strömstad, så dit hoppas jag ni hittar nästa gång ni ska på semester ;). Sol, bad, krabbfiske och njuta av vad min hemstad har att erbjuda under sommartid – när augusti kommer stängs mycket ner och då behöver jag mig semester någon annanstans. Ha en fortsatt fin sommar och fortsätt inspirera med middagstips/modetips =). Jag jobbar på att vi ska få lika trevligt i vårt område här som ni har med era grannar ;). Mat, vin och många goda skratt i all enkelhet med de som bor precis i närheten – ger ju så mycket energi =). Kram Marie

 20. Tips på paket( vi har själva en blivande 11 åring på g). Cykel, resväska( ni reser ju en del), lite smink, kläder el presentkort, magisaker(typ mer avancerade trollerisaker), upplevelsepresent, biokort m,m. Lycka till med kalasandet!! Kram

 21. Vilka härliga bilder. Västkusten är fantastiskt. Vi laddar för en liten roadtrip här med i Skaraborg:-) för att nästa vecka åka till Spanien. Då blir det värme i alla fall. Kram!

 22. Har en dam här hemma som just fyllt 10 (Hur härlig ålder alltså!?!) Hon fick en hoverboard (innegrejen på vårt område), kläder, böcker och lite annat smått och gott. Härliga bilder! Vi solsäkrade sommaren genom att boka resa till solen så nu har vi fått massor av sol och värme.

 23. Jobbar 2 veckor till. Sedan bär det av till Bydalsfjällen för en helg, Umeå en vecka och sen så….äntligen Spanien ☀️ Kram ‘lindaibacken’

 24. Ser också fram emot tips till en 10 årig tjej! Min fyller i september!

  Tack annars för en superbra blogg! Otroligt inspirerande

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..