Grand Hotel Central Barcelona

 

Hej hej

Vaknat så där semesterpirrig. Nedräkning till Cypern och jag kan redan knappt sova haha. Listorna snurrar i huvudet nattetid med allt som måste fixas/packas/inhandlas/jobbasundan innan. Min man sover som en stock han.. Typisk tjejgrej? Blir liksom alltid jag som packar åt både mig och barnen när vi ska nånstans och han slänger ner sina egna grejer en halvtimma innan vi åker i princip. Men den här gången ska jag se till att vi är klara i tid och slipper stressa, målet är att ha allt färdigpackat i kväll men mer rimligt i morgon kanske. På lördag ska vi på bröllop så då hinner vi inget och dagen efter tänker jag inte ha stress över packning utan slappa deluxe med pizza i sängen och sovmorgon, bädda rent i sängarna och städa undan det sista till husvakterna. Sen drar vi!

Men appropå semester så skrev jag ju aldrig om hotellet i Barcelona. Denna gång bodde vi på Grand Hotel Central. Riktigt lyxigt och fint hotell med grym takterass med pool. Listad som en av Barcelonas bästa rooftops om inte den bästa. Vackra goda drinkar och utsikt över taken med infinitypoolen i olika färger kvällstid. Så vackert!

 

Öppet för allmänheten kvällstid men dagtid för hotellets gäster. Vi lyckades alltid få en solsäng eller soffa trots mycket folk, det var bra ruljans och hjälpsam personal. Personalen kom dessutom ut med jämna mellanrum när de såg att glasen var tomma och frågade om man ville beställa något samt delade ut vatten i värmen, pluspoäng. (Vi hade mulet lite till och från, vilket bara var jätteskönt! Iallafall om man är värmetörstande skandinav, det var ju ändå varmt – när det var mulet var det i princip folktomt på taket förutom vi då).

 
 

Tog ingen bild på rummet tyvärr men det var helt ok och jättesköna stooora sängar, men till toaletten bara en frostad skjutdörr med en springa på några cm så man såg rätt in till toan, inte riktigt min grej så rummet får inte så jättebra betyg pga det men överlag så var hotellet jättebra. Vi fick rum mot innergården och där var egentligen väldigt tyst och lugnt (ingen trafik) men just nu pågick tyvärr någon slags bygge som väckte oss. Personalen helt fantastisk, hjälpsamma och trevliga, rent och fräscht och bra läge. Kommer gärna tillbaka.

KRAM

 1. Härligt med Cypern. Blir det Sandy Bay igen? Jag var där samtidigt som er förra året 🙂
  Jag bokade just en vecka där, till nästa sommar :). Tror dock att jag ska ändra det till den nya delen, OBC. Kul med lite nytt.
  Good thinking med packningen! Det är ju inget kul att behöva känna stress över det.
  Ha en bra dag!
  Kram

 2. Jag känner såväl igen mig! Så fort vi ska göra något;tex utlandsresa eller bara ut och åka med husvagnen så har jag ÄNNU svårare att sova. Det är jag som skriver listor och packar åt mig och barnen. Min sambo är som din Micke; packar på typ en halvtimme… ;P

  Jättefina bilder på dig och från hotellet! Önskar dig en skön dag! Packa lugnt! 😉
  Kramar!

 3. Å vi har med nedräkning till Cypern fast vi har 3 veckor kvar i morgon!!! Här är det mest jag med som packar!!!
  Har du tips på någon restaurang på Cypern. Förra gången var vi två veckor lch lämnade knappt sunwing Sandy bay tänkte vi skulle göra det någon kväll!! Ha En Trevlig resa!

 4. Ja man gör olika men alla är ju inte så noga med vad man får med sig. Hos oss är det tvärtom, maken reser ju 200 dagar per år och är värsta packproffset och packar i tid. Jag slänger ner i mina olika bag-all påsar i sista minuten……

 5. Åh vill också åka till Cypern igen , får boka det nästa år!!! Ser fram emot att följa er resa?
  Den sista klänningen varifrån är den?
  Dum fråga men har du tips på bra bh som funkar när du kör axellöst. Tycker det är svårt att hitta…. Och utan funkar inte för en 2-barnsmorsa tyvärr. 😉
  Kram och ha en bra dag.

  1. Sista klänningen är från vila. Jag tycker oxå det är svårt, har EN jag gillar från HM men den är flera år gammal. Kram och detsamma!!

 6. Åh så härligt det ser ut:) var kommer biki toppen i från och den näst sista klänningen ifrån så fiiiina
  Kram Theres

 7. Jamen alltså den där typen av toadörrar?! Varför? Jag är inte så avslappnad ens med min man, vill gärna kunna stänga ordentligt om mig. Känner igen det där med packningen. Vi var iväg nu senast två veckor i juli, och jag packade mina och barnens saker. Och sen när jag kände mig klar, då ska maken packa och vill ha smakråd… så då fick jag ”nöjet” av att delta i hans packande också.. Haha…

 8. Åh vad härligt med Cypern!
  Måste fråga vad du tyckte om området hotellet ligger i. Föredrar du att bo där eller i området Eixample som hotel America ligger i och där ni varit flera gånger?

  1. Svårt, känner mig mer ”hemma” vid hotel America, där hittar vi överallt och många goda restauranger ligger där, men det var även kul med nytt område, detta låg inte heller fööör mitt i smeten bland alla turister. Men skulle jag välja ett ställe så väljer jag nog det första. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..