Dinnerparty & sällskapsspel

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Boozt

 

Hej trötta söndag!

Oh my vad illa jag sov i natt, bökade må lite pyrt i går eftermiddag – darrig, yr och kallsvettig. Och när jag låg och inte kunde somna medan timmarna gick så slog det mig att jag drack en stor kopp vanligt kaffe (med koffein) på brunhen. Fail!! Somnade vid halv 4 och vaknade 7. Tål verkligen inte koffein, det där gör jag inte om i första taget.

Men förutom det hade vi en supermysig lördagkväll. Var hem till fam H på middag.

 

 

Tyckte den här växten var så söt, en slags spenat tydligen! (heter Basella). Blus från Lindex och skinnjacka HÄR  (liten i strl, jag har M på min) Passa på att kika runt, 20 % rabatt i dag på alla höstjackor märkta med COLD20 HÄR.

 

 

Fick så trevliga tilltugg till fördrinken, bla krustader med den otippade kombon banan och ädelsost. De var sååå himla goda!! Nya favvo! Ni måste testa.

Krustader med banan & ädelost

Man behöver:
krustader
banan
gräddädelost

Lägg en bit gräddädel i botten på krustaderna och toppa med en skiva banan. Gratinera i ugnen 175 C ca 5-10 min tills de fått fin färg. Serveras varma. Sött och salt. Mums!!

 

 

Nån var trött och somnade (!) i soffan senare, typ aldrig hänt men har man varit på sleepoverkalas med fnissiga tjejkompisar natten innan så tar det nog på krafterna även för den bästa. (Börjar bli lite stor också så det inte är jäääättekul att hänga med Sebbe och hans 6 åriga kompisar och deras småsyskon ;) Hon sitter hellre med de vuxna och ”tjuvlyssnar på alla spännande samtal” med stora öron eller kikar på paddan när det saknas jämnåriga kompisar).

 

Supergod trerättersmiddag, ska få recepten så jag uppdaterar er med dem sen. Desserten var bland det godaste jag ätit i mitt liv, dreglat även den på instagram men inte kommit till skott att testa så blev sååå glad!  Blev så mätt (och alla kolhydrater gjorde sitt) så jag fick låna ett par mjukisbyxor av värdinnan sen, hahaha.

 

 

Spelade TP, tjejerna mot killarna. Vi vann :) Men vilka svåra frågor det är??! Tog sin lilla tur att få ihop de där tårtbitarna. Fast kul var det, älskar sällskapsspel. Har ni tips på några roliga spel? (För vuxna). Vi spelade något som heter Dumstrut på Cypern varje kväll, jättekul så det kan jag tipsa om.

 

KRAM

2

16 reaktioner på “Dinnerparty & sällskapsspel”

 • Susanne skriver:

  Älskar också sällskapsspel. håller med ovanstående om speltips, men tycker också mycket om MiG-spelen, så bra frågespel som man kan spela hela familjen med olika svåra frågor för vuxna och barn dessutom små spel som man lätt kan ta med på resor. Nu har de även kommit med ett spel som heter från 0-100, har inte provat ännu men verkar riktigt kul!

 • Kristina skriver:

  Vet du var vedhyllan är köpt? Hade passat perfekt hos oss 🙂

 • Nina skriver:

  Wow- Säg det med andra ord är riktigt roligt spel

 • Hannah skriver:

  Maten ser god ut!!! Absolut Överens är roligt!

 • Anna skriver:

  Älskar oxå sällskapsspel! Våra absoluta favoriter är Sequense, När då då? och I know. Samtliga kan spelas en mot en eller lag mot lag, beroende på vad man gillar bäst:)

 • Johanna skriver:

  Tipsar om Ticket to ride, När då då och På spåret-spelet

 • Katarina skriver:

  Vi brukar spela carcassone, loveletter, secret hitler, BANG, Exploding kittens, werewolf, saboteur med flera

 • Eva skriver:

  Men var hade du spikmattan? Den är ju toppen när man inte kan sova. Då somnar man som en gris👍
  När då då! är ett kul spel också😃

 • Anna Börjel skriver:

  Men alltså, ja vad är det på brickan i mitten? Vindruvor med vitt pulver på? Ser jättespännande ut!

 • Ann Fransson skriver:

  Jag kan tipsa om spelet Sekvens. Det är riktigt kul sällskapsspel. Förresten tack för en trevlig blogg och många goda recept att testa

 • Annika skriver:

  Med andra ord är kul. Mig är lite lättare än TP och går mycket fortare. Jag älskar TP. Vi har det gamka på landet och efter snart 15 år har maken vunnit EN gång över mig.

 • ullis skriver:

  Blockus och Speak out där man ska ha en sak i munnen och säga ord är mina tips.

 • Lisa skriver:

  Älskar också att spela spel. Mitt favorit är Med andra ord(alla varianterna!) å Ska vi slå vad(hysteriskt kul!). :D

 • Erika B skriver:

  Jag älskar sällskapsspel. Vi spelar ofta Carcasonne, Ticket to ride eller Dominion här hemma.
  Är det någon typ av sockrade vindruvor på fatet? Såg spännande ut.

 • Cazi skriver:

  Jag tål inte heller koffein. Det räcker med mindre än en halv kopp och jag darrar och kallsvettas resten av dagen. Det är hemskt o jag har lärt mig av mina misstag och håller mig till te! 😊

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen