Rotfruktschips med smetana och löjrom

 

Hej hej

Fredag, yeay! Själv med barnen i kväll så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på för gott? Tacos kanske 🙂 Med massa koriander, vindruvor, chilimajo, mangosalsa och karamelliserad lök till (fast barnen äter bara tacofärs, majs, ost, vindruvor, oliver och gurka i sina, och Olivia inte ens de två sistnämnda). Klassikern tacofärs, majs, ost, gurka/tomat, gräddfil och tacosås = det tråkigaste jag vet. Förstår inte hur alla kan vara såå galna i det men många äter det kanske för barnens skull 🙂 (eller gillar ni bas-varianten?) Nåväl vi får se vad det blir.

Litet tilltuggstips till kvällen kanske? Funderar på att göra detta igen lagom till Idol. Såå gott. De lite söta rotfruktschipsen med den salta löjromen och krämiga smetanan. Testa detta! Superenkelt dessutom.

Rotfruktschips med smetana & löjrom
ca 6 port

2 dl smetana
100 g löjrom
1 påse rotfruktschips (ca 90 g)
1 kruka dill

Häll ut chipsen på ett uppläggningsfat och spritsa (eller klicka) ut smetana och löjrom. Klipp färsk dill över och servera genast med något gott i glasen till. Mums!

 

 

Nu väntar frukost med pappa!

KRAM

 1. Jag brukar använda mej av sourcreamstjärnor men ska absolut testa rotfruktschips med. Älskar smetana, men det finns sällan på mitt Ica..?! ‍♀️
  Här ska vi äta lövbiffar-favoriten å edamebönor till förrätt! trevlig helg!

 2. Vår dotter har precis börjat tycka om tacos så vi har inte ätit det så mycket som alla andra barnfamiljer verkar göra. Hur som, när vi hittade chilimajon fick sig allt ett lyft och jag öser på koriander också. Riktigt gott, men för oss är det mer söndagsmat.

  1. Färsk löjrom finns på vårt Ica maxi vid sill mm. Köper oftast fryst (billigare), särskilt om det finns Kalix löjrom. Kram

    1. När jag var barn (mina föräldrar är norrbottningar, och kände nån löjromsleverantör) så hade vi en stor hink med Kalixlöjrom i frysen så man kunde gå och karva sig en klick till kvällsmackan. Hahaha.. det var tider det. Hade gärna haft en sån hink idag också.

 3. Jag älskar tacos med de ”klassiska” tillbehören!! Koriander, chili mm i all ära men INTE till mina tacos!! Nej det ska vara gurka, tomat, isbergssallad, avokado och/eller guacamole, majs, rödlök, riven ost, gräddfil och tacosås/salsa. Mums!!!!!!

 4. Sen barnen blev vuxna äter vi bara fisktaco och då är det andra tillbehör men annars gillar jag det klassiska mest. Äter dock aldrig med bröd utan stoppar det i romansalladsblad.

 5. Det ser mycket gott ut! ska sno tipset till tjejkvällen jag ska ha med grannfruarna om ett par veckor! Tänkte bjuda på bubbel, nåt gott vin och lite tilltugg, så detta lät ju perfekt!
  När det gäller tacos är vi så tråkiga och kör klassiskt med tacofärs, majs, gräddfil tacosås tomat,gurka, ost, tacosås och stekt svamp, men gillar ändå! Chilimajjo lät gott, finns det färdig att köpa i butik eller gör du egen?
  Kram och trevlig helg!

 6. Älskar klassiska tillbehör till tacos!!! Tröttnar aldrig. Koriander banan och annat får mig att må illa bara av tanken

 7. Gör ofta liknande men med naturchips..skall absolut testa detta med.. Var har du hittat dom små smarta spritspåsarna? Perfekt storlek
  Vi bor i norr & har flera år köpt via bekanta kalux löjrom direkt från fabrik, men i år köpte vi faktiskt sikrom av en lokal fiskare.. tycker den är absolut lika god & nästan halva priset Ha en fin helg ♡

  1. Det är topits spritspåsar på rulle. Vanliga chips är oxå gott men just det söta i rotfrukterna passar så bra till, testa det. Kram och fin helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..