Per Morbergs fish and chips

 

Hej hej

Nu ska ni får receptet på sååååå goda Fish ´n chips. Smakar som på viken proffsig restaurang som helst. Fick detta hemma hos Lottie på en middagsbjudning och receptet är Per Morbergs (men hon gjorde den på kolja – sååå gott). Till det serverades sötpotatispommes och en god remoulad.

Fish and chips

600-800 g kolja
salt och nymalen vitpeppar
1 l frityrolja
Frityrsmet
3 dl vetemjöl
2 tsk maizena
2 tsk bakpulver
2 dl ljust öl
0,5 citron, saften
salt och peppar

Majonnäs
3 äggulor
2 tsk senap
salt och peppar
lite citron
4-5 dl matolja

Remouladsås
120 g blandade pickles eller cornichons
4 dl av majonnäsen
salt och peppar

Häll vetemjölet till frityrsmeten i en bunke. Tillsätt maizena och bakpulver och blanda noggrant. Rör försiktigt ner öl och citron i mjölblandningen till en slät smet. Salta och peppra efter smak och låt smeten svälla i 20 minuter. Dela ner fiskfiléerna till lagom stora bitar.

Blanda alla ingredienser utom oljan i en bunke och ringla sedan ner oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Vispa till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Häll av lagen och hacka pickles ganska fint och blanda ner i majonnäsen.

Hetta upp oljan till 160 grader. Häll upp 1 dl vetemjöl på en tallrik. Vänd varje fiskbit i mjölet och doppa dem sedan i frityrsmeten. Lägg försiktigt ner fiskbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna, cirka 5 minuter. Lägg inte ner alla bitar samtidigt för då kallnar oljan.

Servera fisken med pommes, remouladsåsen, kokta gröna ärtor och en citronklyfta.

Mums!!

 

KRAM

 1. Halloj!
  Hoppas ni har fina dagar borta i Afrika:).
  Tänkte höra om du har något bra tips få skön/snygg/lyxig morgonrock?
  Letar efter en till min dotter i julklapp å du brukar ju ha fina tips:)

  Ha de bäst!!
  Kram/A

 2. Hej! Jag har en fråga om de recept som du lägger ut på din blogg. Har du aldrig blivit i frågasatt om de recept du lägger ut av den som skapat de rätter du anger på bloggen. Jag tänker på att du nu anger vem som skapat receptet men i många av recepten du lämnar och( det är du inte ensam om ) anges inte alltid vem receptet kommer ifrån. Om jag hade en kokbok där recepten var skapade av mig hade jag inte velat att andra bloggar la ut mina recept som sina egna på en blogg. Hur tänker du kring det här? Det är en ganska enkel affärsidé att ha en matblogg där veckans rätt upprepas ganska frekvent från ditt arkiv och recepten är bara gjorda av andra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..