Ghana del 2

I samarbete med Nestlé Cocoa Plan

 

 

Hej hej

Vi fick möjligheten att besöka ett par skolor när vi var i Ghana. I en by fick vi vara med och se hur lektionerna gick till och prata med både elever och lärare. Många drömmar och planer, allt från läkare till kläddesigners och dedikerade lärare som brinner för sitt jobb. Så intressant att höra.

 

 

 

Ett problem i många fattiga länder är ju barnarbete, familjerna tar helt enkelt hjälp av sina barn i sitt arbete som tex på kakaoplantage. Nestlé Cocoa Plan arbetar aktivt med att förhindra detta, dels ges pengar både för att hjälpa till att skicka barnen till skolan (hjälp med kläder, böcker tex) och även för att bygga skolor men de anlitar även oberoende och lokala kontrollanter som befinner sig på plats och håller koll så att inget barnarbete ska förekomma samt utbildar sina egna samhällen om barns rättigheter och varför barnarbete kan vara skadligt. Så viktigt!

Ni kan läsa mer om detta HÄR och HÄR om ni vill veta mer.

 

 

Nestlé Cocoa Plan har många projekt i luften. I en annan by fick vi se hur de börjat odla larver för att ha som protienkällla (protein är en bristvara!). Varje familj fick en odling – dels för att äta själva men även för att sälja och tjäna pengar. Killen som beskrev detta var helt lyrisk, visade mig massa recept/bilder i sin mobil som han gjort på dessa och tyckte jag skulle provlaga. :) (Enligt dem en delikatess och som sagt väldigt bra och lättodlad protein).

 

 

Kan omöjligt återberätta allt vi fick vara med om men det har varit så intressant och nyttigt på många plan. <3

 

KRAM

 

 

2

1 reaktion på “Ghana del 2”

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen