Gräddfilspannacotta med löjrom

 

Hej hej

Nu så, fick receptet av Tessan & Matte på den goda förrätten de bjöd på så det kommer här!

Gräddfilspannacotta med löjrom
6 port

2 dl gräddfil
2 dl vispgrädde
2 gelatinblad
salt och svartpeppar efter smak
1 liten finhackad rödlök
1 knippa hackad gräslök
1 stor msk löjrom per person
dill, citron att dekorera med

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Värm grädden en aning i kastrull, tag bort från värmen, krama ur gelatinbladen och låt smälta ner i grädden. Låt svalna. Finhacka löken och blanda ner gräddfil och lök i grädden. Smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i 6 portionsglas och ställ i kyl att stelna ca 4 timmar. Toppa pannacottan med en stor matsked löjrom, garnera med dill och citron. Servera smörstekt brödskiva till.

 

 

Så gott!

 

KRAM

LOADING..