Vegan restoran V – Tallinn

Hej från Tallinn. (Som stavas med två n har jag lärt mig nu, sorry hehe). Alltså det går ju iiiingen nöd på oss. Hur bra har vi det!?? 27 grader i skuggan i Tallinn i dag, sen när har jag sån här tur med vädret? Nyper mig nästan i armen. Känns som vi är på värsta medelhavsresan. (Återkommer om båtresan senare)

Tallinn överraskar verkligen hittills. Så himla mysigt. Vi har strosat runt i gamla stan, åt lunch på en vegansk (!) restaurang. Poppis, det var proppfullt. Allt är vegetariskt/vegansk/äggfritt. (Har jag npgra vegetarianer som läser tro? Ska bli bättre på det!

Vegan Restoran V.

Delade på en plocktallrik till förrätt och en ceasar med grillad kronärtskocka och en kikärtsburgare med tillbehör. Var tvungen att testa en dessert också, choklad och jordgubbstårtan (havregrädde och inget ägg i kakan alltså), såå saftig och god! Hela stället var urmysigt!

Deras tacos är tydligen storsäljaren, tips. (Överlag billigt här i Tallinn, tex ett glas Prosecco på restaurangen – 35 kr)

Allt är så gulligt och rart liksom, förstår ni hur jag menar?

Kolla Mc Donald’s liksom!? Naw <3

Hörs om en stund, nu ska vi testa en pub!

KRAM

 1. Jaaa, vad kul. Vi är väll flexitarianer med målet att äta så mkt veganskt som möjligt.
  Ni verkar ha det ljuvligt där borta. Njut för mig med 😉 /Anna

 2. Försöker dra ner på kött och har helt slutat äta gris.
  Finns mycket gott vegetariskt. Enkel frukost i morse på hemmagjord hummus med soltorkade tomater på gott fröknäcke eller FinnCrisp.

  trevlig resa!!!

 3. Åh…. jag har bara varit i Tallinn en gång och det var 1991. Precis innan Berlinmuren föll. Det var helt galet. Vi var tvungna att växla flera gånger per dag då inflationen var så hög att om man växlade allt på morgonen var pengarna värdelösa på kvällen. SANT!
  Det fanns i princip inget att löpa i affärerna (förutom inhemsk hemslöjd).

  Maten…. det fanns inte mycket. Hade det kommit en sändning tomater på morgonen så serverade restaurangerna tomater i alla former… extremt lite på menyerna men jag tror att det kanske var då de lärde sig koka soppa på en spik och ”trolla” – och nu med all valfrihet så måste ju det uppdämda behovet att få skapa mat med allsköns ingredienser spira fritt. Skulle verkligen vilja åka tillbaka igen. Ingenting verkar vara detsamma.
  Liza

 4. Ser ljuvligt ut!
  Är vegetarian, brukar bara byta ut köttet i dina recept (som jag lagar ofta!) till vegetarisk substitut:)

 5. Vilken fin klänning, den svarta med långa ärmar.:-)
  Var får man tag i den?
  Ha en trevlig onsdagskväll! Tack för en bra blogg.
  Hälsningar Anette

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..