Maiasmokk & Tallink City Hotel

Godmorgon! Snart framme i Sverige. Fortf mätta sen i går så vi skippar frukosten i dag och chillar i hytterna lite medan vi tuffar fram genom skärgården. Andra och sista dagen i Tallinn i går (känns som vi varit borta en vecka?) inleddes med hotellfrukost på hotel Tallink City där vi bodde. Stort hotell med bra läge, flera köpcentrum brevid och kort promenad bort till Gamla stan. (En taxi från hamnen till hotellet kostade ca 55 kr)

Perfekt kokt ägg! Gav oss ut på stan igen och strosade i Gamla stan, helt klart mysigaste området. Var dock där för kort tid för att få någon övergripande helhetsbild känner jag, nästa gång tar jag en hop on turistbuss, tycker det är ett ypperligt sätt att upptäcka nya städer och få en bild av hur det ser ut på det stora hela.

Gick till Maiasmokk – ett gammalt anriktig café med marsipanfigurer högt och lågt – och fikade. Tårtbitar och rosa bubbel i solen, ljuvligt.

Nån råkade lägga solglasögonen rakt i marängen..

Så mysig personal, överallt! Skön lugn och charmig jargong, ingen som stressar runt i onödan och alltid vänliga, hjälpsamma och kul humor.

Där var de där fina glasen igen. Vill ha!! (La Rochere heter märket)

Hann med en lunch innan vi åkte till hamnen också men mitt wifi går seeegt just nu så det får bli senare.

KRAM

  1. Så himla lägligt och kul med alla Tallinn tips! Vi åker dit nästa helg och jag vet inget om staden, så nu när ser alla dina bilder längtar jag så. Ska absolut gå till Manna La Rosa för ett par drinkar och troligen någon av de middags resturanger du tipsat om. Så tack!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..