Sommaren 2018 – en lista

Hej hej. Sitter i bilen. Barnen har hittat något nytt spel på paddorna och leker så sams så sams i baksätet, ljuv musik för öronen. Sitter och planerar upp sommaren lite. Så mycket man vill göra, så lite tid. Eller nä sommaren är ju lång men Micke är ”bara” ledig 4 veckor (inte så bara så klart men vi har haft föräldraledigt om somrarna förut och då blir de ju mycket längre). Det finns ju dock helger och sköna sommarkvällar också.

Några utlandsplaner?

Ja! Vi börjar semestern med några nätter i Barcelona med Emma & Andreas. Vi ska på Pearl Jam, äta gott och njuta av värme och lite barnfri semester. Har ni några Barca-tips så blir jag glad! (mina bästa Barcelonatips hittar ni HÄR)

Sen fick vi ju äntligen tummen ur och bokade familjesemester till Cypern. Nästan samma ställe som vanligt men på OBC. Någon som varit där? Ute i sista sekunden så det enda som fanns kvar var minsta enkelrummaren, compact living. (Inte ett dugg synd om oss för det. Tänker ändå mest hänga vid poolen och i restaurangen/baren med grannarna som åker med och har ett lika litet rum 🙂 Jag flyger dit med barnen själv, det blir ett äventyr 🙂 Micke möter upp oss senare på plats, han får ta sig dit från Ungern. (Men som sagt grannarna W ska ju med så..)

Några Sverigeplaner?

Ja! Ingen sommar utan att hälsa på Åse med fam. Hela min familj längtar efter hela hennes familj! I år kanske är första gången vi får se Helsingborg i sol och värme? Kanske rent av ett dopp i havet? Tror det när jag ser det 🙂 En spontansväng till västkusten hade jag gärna tagit men inget bokat. Ev åker vi med grannarna till deras sommarstuga i Blidö beroende på väder. Skulle gärna besöka Liseberg eller Gröna lund. Dagsturer till småstäderna runt Örebro. Hälsa på bästis och gudbarnen i Sthlm , kanske rent av få hit dem på besök?  Äta ute och grilla hemma. Blir det fint väder är sommarsverige fantastiskt. Vi har bokat in en tur med räkbåten i veckan, jag hoppas det blir fler.

Hemmaplaner?

Ja! Vi ska måla staketet och paviljongen på takterassen vitt. Ta hand om häcken, vår tuja ser ut som häcken Gud glömde. Växer bara riktigt bra på ett håll av 3. Vet bara inte riktigt vad vi ska göra med den, får googla (och kanske få några tips?). Inne ska jag måla en vägg eller två vid regnigt väder. Tapeten vi satte upp blev tyvärr inte bra, stör mig på den varje dag. Och sovrummets fondvägg har jag tänkt måla över i si så där 5 år? Har en lång lång todo-lista med småsaker som att byta spottar, skaffa dimmer (som jag önskat mig i snart 10 år – hallå är gift med en elektriker ju??), spackla hål, rätta till en sned tavla.. sånt där man bara sitter och stirrar på på kvällarna men inte orkar göra något åt. Regnar sommaren bort kan vi lätt hålla oss sysselsatta med den listan.

Något jag hoppas få tid att göra mer av?

Läsa! Böcker. Inte lyssna på ljudböcker. Läsa riktiga böcker. Bädda ner mig i skuggan utomhus och plöja. Utflykter. Pikcnicks! Packa ner god mat och ta långa promenader. Bio! Både med barnen och på tu man hand med Micke. Siktar på en dejt redan på fredag och se Oceans 8. Minns inte när vi var på bio senast. Turista mer i vår stad! En rundtur på slottet kanske?

Något jag vill göra mindre av?

Tjata på barnen, lyssna på syskonbråk och gnäll. Och jag vill inte sova bort sommaren, hoppas Micke (!) inte har andra planer 😉 Någon sommarförkylning eller värre åkommor hoppas jag vi slipper. Stressa! Har knappt tagit på mig några uppdrag eller samarbeten i sommar som kräver för mycket, prio familjen och ledighet. Ladda batterierna.

Vad vill jag äta i sommar?

Grillat med nytänk! En köttbit med köpebea är jag inte mycket för. Fisk och grönt, räkor och potatisrätter! Har en hel bunt nya recept jag vill prova. Äta ute. Både ute som i ute på restaurang och ute som i utomhus. Förra sommaren satt vi knappt ute en enda måltid. De berömda Ässundet-räkmackorna skulle jag vilja prova. Någon som varit där, är de lika bra som det sägs? En räkmacka på Smultrongården hoppas jag få tid till också, lyckas alltid vara uppbokad när de har öppet. På tok förlägne sen jag var där!  Överlag vill jag provsmaka mig igenom Örebro, så många ställen vi inte testat.

Jag får summera sommaren i september och se om den blev lika härlig som jag hoppas 🙂

 

Dela gärna med er av era sommarplaner!

KRAM

 1. Härliga sommar och mysiga planer ni har. Vi får hoppas att vädret fortsätter som det har varit. Du glömmer väl inte att planera in festen hos Anders och Erika i Augusti?
  Må så bra, så ses vi.
  Kram Jannike

 2. Fy vad synd att ni inte fått se Helsingborg i fint väder! Snabba er hit, imorgon ska det vara 27 grader och sool 🙂 Kram!

 3. Mysig sommarledighet som det låter hos er👍🏼 Vi åker till Rhodos till helgen å ska bara mååå… sedan blir det fortsätta på garagebyggnad samt några picknick bokade med våra grannar är det tänkt, beroende påväder☀️☕️🍗🥂

 4. Kom precis hem från fyra härliga dagar från Falsterbo så fint där. Sedan tre veckor i bilen runt i Europa. Resan avslutas i champagne och då fylls hela bilen med lådor av ädla bubblor. Åker i slutet på september till Athen några dagar.
  Hoppas ni får en underbar sommar med mycket sol o bad och lagom bråkiga ungar 😎

 5. Hej! Ska åka till Barcelona för fjärde ggn på fem år😃
  Missa inte Bar Lobo 😋Detas friterade aubergine m honung och potata bravas är underbar och så vitvinsangria på det
  Ligger så centralt och bra.
  Trevlig sommar
  Lotta

 6. Räkmacka på Grännaberget måste ni pröva, och min hemstad Motala med Varamon och fina Göta kanal!!!

 7. Vilken härlig lista!!
  Min semester börjar med att jag och dottern 10 år,snart 11, åker till New York på onsdag.
  Det blir andra gången, vi var där i dec förra året också och blev tokförälskade så det blev en ny resa redan nu. Mannen stannar hemma och jobbar. 😊
  Sedan blir det lite semester i Sverige också då vi åker till Tranås, Gränna och närliggande i några dagar. Ligger ca 4,5 tim bilresa från där vi bor i Skåne.
  Andra saker jag vill göra i sommar är att testa dressincykling, har velat det länge nu.
  Hoppas er sommar blir fantastisk och tack för en bra, intressant och varierad blogg! 💕

 8. Låter toppen! Vi ska också t OCB på Cypern i slutet av sommaren, inte varit där förut så recensera gärna när ni är tillbaka😊 Annars blir det ”Sverige-turné”, Småland o Västkusten bl.a. Hoppas ni får en fin sommar! Kram💕

 9. Är ledig sju veckor i sommar (komp + föräldraledig + semester) varav tre veckor är jag själv med barnen – 12 och (terrible 🙈) 2. Har, för 12-åringens skull, ordnat med semestrar för honom med både mor- och farföräldrar samt umgänge med kusiner. Så får jag försöka underhålla den känslomässiga berg och dal-bana som är vår 2-åring bäst jag kan. 😅 Vi är lediga allihop den här veckan, blir mest semestrande hemmavid – även om vi just mu befinner oss i ett varmt och fint Norrköping på minisemester. Sedan blir det England i en knapp vecka i slutet av juli för att hälsa på köra vänner och sista semesterveckan spenderar vi i hyrt hus i Spanien med sambons bror med familj. Planerar att byta boende med mina föräldrar några dagar – vi lånar deras stora hus på landet och de våran lägenhet 20 min från Stockholm C. Blir nog bra detta, även om jag bävar lite inför vad som komma skall vid vartenda ett av 2-åringens 756 dagliga utbrott. 🙈

 10. Om ni tar västkusten under semestern rekommenderar jag Varberg. Så mysigt här med strandpromenad, torg, uteserveringar o god mat såklart. Kram

 11. Åh, vilket roligt inlägg, så kul att läsa era (dina😘) planer och tankar!
  Jag är föräldraledig så min semester börjar när min mans semester börjar, v. 28. Då har vi sex veckor ledigt. Vi har inte jättemycket på agendan (tre barn mellan 1,5 – 7 år). Hoppas såklart på badväder och dagsutflykter, Borås Djurpark, Hjo, Gränna/Visingsö m.m. Liseberg bockade vi av på valborg.
  MEN, sista veckan av semestern och sommarlovet drar vi till Cypern och Sandy Bay!! Efter dina härliga recensioner därifrån!Åh, vi alla är så pirriga och förväntansfulla, första utlandsresan😊
  Kram!! Tack för en härlig blogg!

 12. Hej!
  Barcelona är underbart. Fjärde resan dit på fem år bokad.
  Missa inte Bar Lobo och deras Potata brava, friterad aubergine m honung och vitvinsangria.
  Trevlig resa
  Hälsningar Lotta

 13. Hej 😃 Vi var på tjejresa till OBC på Cypern i september förra året och vi bara älskade hotellet 🌸 Jättefina hotellrum, fräscht hotellområde, mumsig mat, proffsig personal. Vi softade, tränade och tog behandlingar. I år åker maken och jag till sunwing som sitter ihop med OBC så att lilleman får bada, men planen är att vi vuxna åker till OBC nästa år igen… så bra var det!!! Hoppas även ni kommer känna likadant 😃

 14. Det låter som en underbar sommar! Vi håller på att färdigställa vår tomt (nybygge), men Liseberg och hotell med barnen, en sväng till stugan, någon natt i Sthlm (utan kidzen), bad vid olika sjöar, grillningar med vänner och uppladdning inför jobbhösten (har varit föräldraledig i 1 1/2 år 😤)….vill också hinna med någon bok (eller läsa ut den jag har hållt på med senaste året, haha)
  Ha det fint i sthlm! Kram!!

 15. Jag blev jättenyfiken på vilken app det är som är så bra? Eller om du har några andra app-tips för barn?

 16. Utflykt i närområdet? Tänkt tipsa om Alntorps ö i Nora där Englas Skafferi har cafe. Man får åka med båten plaskus över till ön gratis.

  Önskar er i övrigt en riktigt fin sommar.

 17. Vi har precis haft en vecka i New York och Long Islands och snart är det tre veckors semester vid sjötomten i Gävleborg. Bara bada, basta och vara. Plocka blåbär och umgås med vänner som kommer på besök. Dottern från Australien kommer en vecka och sen i oktober åker hela familjen till henne i Sydney då hon gifter sig. Har hyrt ett megastort hus nära henne via Airbnb i två veckor. Ska bli så spännande med bröllopet! Förutom det har vi varje helg vid sjötomten, perfekta avkopplingen.

 18. Häcken behöver gödning, vi har en likadan, idag är våran tät och fin och 2 meter hög, vi har en 40 meter lång häck och den växte ojämnt och lite dåligt ett tag då köpte vi mull och lade runt varje planta. Behöver också rejält med vatten.

 19. Vilka härliga sommarplaner. Vi planerar en resa genom Europa med stopp i Belgien, Nederländerna, Frankrike och Spanien. Det ska bli riktigt härligt! Men först tre veckors jobb till innan semester. Kram <3

 20. Hej, oj vad mycket det var på din lista inför semestern😉 det enda min familj har inplanerat är att vi åker till obc cypern på måndag morgon, vi önskade rum igår, hoppas vi tänkte rätt så vi får eftermiddagssol 😊 sen så har vi inga andra planer alls, det blir dagsformen och väder som får avgöra utflykter mm. Men en tripp till stockholm några dagar med ett besök på grönan hör sommaren till. Fin sommar till dig! Kristina

 21. Låter som en helt fantastisk sommar <3 Jag och min sambo har inte så mycket planerat men tänkte göra en massa dagsutflykter i alla fall och vi börjar semestern om 2 veckor med 2 dagars hotellövernattning i Örebro 😀 Har du några bra tips på vad man kan göra i Örebro? Och gärna några restaurangtips om man gillar goda burgare & kött. Har inte varit in i örebro någon gång utan bara åkt förbi påväg till Marieberg och sen vidare mot Västkusten. Hoppas ni får en underbar sommar & tack för bästa bloggen. Kram

 22. Åh, vilka planer för semestern. Eller..?! Semester och semester, det kan man ju tolka lite olika om man vill.
  Själva kom vi hem från Rhodos inatt, efter en veckas skön värme med mycket sol och bad.
  Resten av semestern (makens, min är bruten av familjeskäl..) vill familjen fiska, fixa trädgården, få ordning i källaren och såna där evighetsprojekt.
  Just nu tar jag en dag i taget och umgås med min ”andra” familj..
  Kram

 23. Hej! Vi är 4 stycken som åker till Cypern i början av Augusti 2 gubbar som fyller 60 så det blir 2 veckor. Vi ska bo på Olympic Lagoon resort. Första gången för oss på Cypern. Har sett att ni varit där en del har du något tips vad man kan göra ? typ snorkla, shopping och dylikt. Bra blogg du har för övrigt helt i min smak 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..