Tisdagstest: Lax i hummersås

Testade ett nytt recept från Arla i går. Tyvärr var ena halvan av testpanelen på vift så det blev bara middag till mig. Mickes middag bestod av öl-på-jobbet-och-pizza. Nåväl, gott blev det iallfall. Receptet som testades var Lax i hummersås med ris och honungswokade grönsaker, och det kommer här:

4 port
4 laxfiléer
4 dl crème fraiche
1 dl mjölk
3 msk hummerfond
1 dl hackade färska örtkryddor (jag tog timjan, basilika, rosmarin och gräslök)
1 msk socker
salt & citronpeppar

valfria grönsaker
honung
lite smör

Skär fisken i bitar. Rör ihop crème fraiche, mjölk och hummerfond i en gryta el liknande. Krydda efter behag. Låt koka upp och lägg i fisken. Låt allt sjuda under lock 7-10 min. Strö över de färska kryddorna och låt dem puttra med lite. Strimla valfria grönsaker som du gillar (jag använde morötter, paprika, zuccini, champinjoner) och stek dem mjuka i lite smör, honung och salt. Servera ris till.


Mums filibabba.

Helt klart godkänt och kommer säkert lagas igen!

 1. Gud vad fint du lägger upp allt då! :tongue: Ser jätte aptitligt ut!

 2. Åh så gott! Letade efter recept med hum,ersås för har varit sugen på det jätte länge nu! Så det här ska jag absolut testa! Mums mums! :woohoo:

 3. Åsa N skriver:

  Aha, det var det du åt. 😉 Ser gott ut. Skriver ut receptet. Igår åt vi fisk efter ditt fiskrecept med paprika, champinjoner och paprika/chili creme fraiche. Den är supergod.
  /Åsa

 4. Millis skriver:

  Receptet låt er ju jättegott, som jag redan talat om för dig. Men glassen på bilden ser helt sjuuuukt god ut! Oj, nu längtar jag till vårens första mjukglass. Är egentligen inte så förtjust i mjukglass, men en varje vår brukar jag vilja ha. Sen brukar jag vara nöjd liksom… suck, tänk om det vore så med allt onyttigt. Att man vore nöjd med choklad en gång per år, eller pizza… Ja, drömma går ju :yum:

 5. Xtian skriver:

  Mmmm..ser smakens ut. Din sida ser jättesnygg ut oxå. En eloge till dig från hela Redaktionen på FastFoodLovers. Vi tackar oxå för länken till oss.. Nu gillar vi dig ännu mer!! :woohoo:

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..