ANNONS

Tisdagstest: Lax i hummersås

/

Testade ett nytt recept från Arla i går. Tyvärr var ena halvan av testpanelen på vift så det blev bara middag till mig. Mickes middag bestod av öl-på-jobbet-och-pizza. Nåväl, gott blev det iallfall. Receptet som testades var Lax i hummersås med ris och honungswokade grönsaker, och det kommer här:

4 port
4 laxfiléer
4 dl crème fraiche
1 dl mjölk
3 msk hummerfond
1 dl hackade färska örtkryddor (jag tog timjan, basilika, rosmarin och gräslök)
1 msk socker
salt & citronpeppar

valfria grönsaker
honung
lite smör

Skär fisken i bitar. Rör ihop crème fraiche, mjölk och hummerfond i en gryta el liknande. Krydda efter behag. Låt koka upp och lägg i fisken. Låt allt sjuda under lock 7-10 min. Strö över de färska kryddorna och låt dem puttra med lite. Strimla valfria grönsaker som du gillar (jag använde morötter, paprika, zuccini, champinjoner) och stek dem mjuka i lite smör, honung och salt. Servera ris till.


Mums filibabba.

Helt klart godkänt och kommer säkert lagas igen!

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00