ANNONS

Tisdagstest: Pepprig paj

/

Denna gång bestämde vi oss för att testa ett recept från arla.se på en lite annorlunda kycklingpaj. Den blev mkt god och pepprig:oops:. Jag gjorde paprikabitarna något stora tror jag så hacka dem gärna mkt fint. (Stora bitar blir vaaaarma.)

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 kycklingfiléer, ca 300 g
1 bit purjolök
smör
salt
1 röd paprika
2 dl smaksatt lätt crèmefraiche, 4 peppar & vitlök
3 ägg
2 dl riven ost

Rör i hop ingredienserna till degen och tyck ut den i en pajform. Skär kycklingen i mindre bitar och strimla purjolöken. Stek detta i lite smör och salta. Låt svalna något. Blanda kyckling & purjolök med hackad paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 200C 35-40 min. Servera med sallad.

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00