Sååå god Ananaspaj!

En av mina favoritefterrätter är denna Ananaspaj! Särskilt en sommardag med lite vispad grädde eller god vaniljglass till. :yum: Första gången jag åt denna paj var hemma hos (snart) svärmor och sen dess har jag lagat det själv ooootaliga gånger. Och fler lär det bli!

Jag tycker det är godast att servera den kall och brukar göra den kvällen innan den ska ätas.

Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas

Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg och tryck ut i en pajform. Blanda ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Låt ananasen rinna av ordentligt och blanda ner den i smeten. Häll sedan fyllningen i pajskalet (ingen förgräddning alltså) och grädda pajen i mitten av ugnen, 175 C, ca 40 minuter.

Garnera gärna pajen med några physalis och pudra över lite florsocker innan servering.

 1. Malin skriver:

  Jag undrar förresten hur liten burk det ska vara?, finns nämligen tre storlekar. Jag tyckte en sån där liten och platt sak kändes alldeles för lite så jag drog i en till liten platt burk=)

 2. Malin skriver:

  Har denna paj i ugnen nu. Så får vi se imorgon hur den smakar =) 😀

 3. Anna S skriver:

  Hej,
  måste bara nämna att jag verkligen älskar din blogg. Så full av inspiration, tips och fina bilder. Den här pajen har jag bakat många gånger och den är lika uppskattad varje gång. Keep up the good work. Kram

 4. Lisa skriver:

  Hur stor form ska man använda sig av? En standard eller mindre?

 5. Den här pajen är absolut min favoritpaj! Ska göra en strax…smaskens!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..