Festliga paket

Nåt som är fantastiskt gott och enkelt är lax i foliepaket. Både festligt och nyttigt! Lite kul att ställa fram en massa tillbehör så alla får plocka i vad de vill i sina paket. Man slänger dem sen på grillen eller i ugnen det funkar vilket som. När man är lite lagom trött på alla köttbitar på grillen brukar jag slänga i hop ett fiskpaket istället.. Det är riktigt gott som omväxling, testa det!

Till 4 portioner behövs ungefär:

Aluminiumfolie (4 ark/pers)

4 laxfiléer
skivade champinjoner
skivad zuccini
1 morot i slantar
broccolibuketter
paprika i ganska stora bitar
körsbärstomater
skalade räkor
kräftstjärtar på burk
finstrimlad purjolök
färsk rödlök i klyftor
(eller vad man nu vill ha i :))

salt
citrus grillkrydda (supergod!!!)
citronpeppar
smör

citron i klyftor
(färsk)potatis
smaksatt lätt cremefraiche

Lägg i hop två ark folie och placera laxen i mitten. Salta & krydda. Strö sedan över önskade ingredienser, klicka på lite smör (kan uteslutas) och lägg på två ark folie som lock. Förslut väl och lägg sedan paketen på en plåt och baka i ugnen/grillen ca 25 min. Koka under tiden potatisen. Severa laxpaketen med kall cremefraiche, potatis och citronklyftor.

För den som viktväktar ger detta recept 7.5 POINTS (Lax 4p, 1/2 dl räkor/kräftor 0.5p, valfri mängd potatis 2p, 1.5 msk cremefraiche 1p)

 1. Yngve skriver:

  Det blir så saftigt och aromrikt när man lagar i foliepaket.
  Sen behövs inget extra fett heller.

 2. Helena skriver:

  Fisk i paket är en av mina absoluta vardagsfavoriter. Enkelt, gott och så blir det lite disk också! 😉 I mitt paket måste det ingå fänkål, purjo, tomat, citronsaft, olivolja, salt och citronpeppar och så serverar jag med matlagningsyoghurt och fullkornspasta. Blir en bra lunchlåda också. 🙂 / RagazzeHelena

 3. Millis skriver:

  Ja, laxpaket är urgott att grilla, det brukar jag ofta göra på sommaren också. Ska definitivt prova på ditt recept i sommar!

  Glad Påsk gumman!
  Kram Millis

 4. lena skriver:

  mmmm, vad många goda recept du bjuder på gumman :yum: vilken inspiration du ger, TACK! lax är riktigt gott & så blir man sådär härligt mätt av det, inte som när man äter kött, då det känns som om man ska rulla från bordet 😆 P&K!

 5. Lax är riktigt gott och med lite tillbehör ännu godare 🙂

  KRAM!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..