God gratäng

Oförskämt gott för att vara nyttigt! Knappt man kan tro att det är ett viktväktarrecept. Denna rätt kommer ursprungligen från Åse och har hamnat på middagsbordet såväl som i matlådan så många gånger så jag tappat räkningen. 😳 Det är så himla enkelt oxå så till och med Micke skulle klara av att laga det:lol:. (Om han försökte vill säga…)

För 4 port:

3 dl okok ris (Jag brukar ta jasminris, tycker det funkar bäst här. Men gillar man inte det kan man naturligtvis ta något annat.)
4 kycklingfiléer
1 stooor purjolök
2 pkt Kelda örtkryddad sås

Koka riset och bred ut det i botten på en ugnsform. Skär kycklingen i små bitar och stek i teflonpanna. (med Fry Easy om du är rädd om pointsen ;)). Strimla purjon och fräs till den i pannan. Salta och krydda. Lägg kyckling och purjo över riset i formen. Häll över Keldasåsen och ställ in i ugnen 250 C tills rätten fått fin färg (ca 10-15 min.) Klart! Servera med en härlig blandad sallad!

För den som viktväktar ger denna rätt 8 POINTS per portion.

 1. Thomas skriver:

  Skulle göra detta till middag ikväll, men keldasåsen fanns inte i nån av de 3 största matvaruaffärerna här där jag bor 🙁

 2. Åsa skriver:

  Provade detta recept (också) i helgen…men Saras variant med Bulgur till. Det var sååå gott och Kroken gillade det också. Kanonbra tips!!

  Nu har Kroken och mamma börjat besöka denna sida ofta också 😉

  Kram Åsa

 3. Så nu står denna i ugnen…men framförhållning som jag har (Not) så hade jag glömt köpa purjo (brukar annars alltid ha purjo i kylen) så jag fick ta vanlig gul lök istället + att jag hade i lite röd paprika… hoppas det inte förstör smaken nåt… det ser så smaskigt ut!! =)

 4. Detta ska jag ha imorrn… bestämde jag nyss hehe… såg så mumsigt ut! Och lättlagat 🙂 O DET gillar vi ju 😉

 5. Lizzen skriver:

  Mums säger jag bara om denna..köpt hem en massa Kelda såå denna blir det hos oss denna veckan också:)

  KRam

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..