My favvo fish

Som jag även kallar Paprikafisk. 🙂 Man kan antingen göra detta som en gryta eller ställa in allt i en form i ugnen. Jag brukar köra det i ugnen. Då kan man syssla med annat under tiden. Receptet kommer ursprungligen från min kompis Elli, som lärde mig detta under studentlivets glada dagar. Minns inte riktigt hur hon gjorde men det var något liknande iallfall. Så här gör iallfall jag nu!

4 portioner

1 torskblock
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten gul lök
champinjoner, helst färska
1 1/2 – 2 burkar cremfraiche paprika chili (beroende på hur mkt sås man vill ha)
1-2 dl matlagningsgrädde

Tina torskblocket och skär det i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och salta. Hacka paprikan och löken och strö över. Skiva champinjonerna och lägg i dem. Rör ner matlagningsgrädden i cremfraichen och bred röran överst i formen. Salta med flingsalt och in med formen i ugnen 225C ca 25 min, eller tills ytan fått fin färg. Se till så att fisken är genomkokt bara!

Ät gärna gratängen med hemlagat potatismos!:yum:

 1. sofia skriver:

  Tror ni man kan göra den med kyckling istället för fisk?

  1. Ingen aning, inte testat. Blir ju en helt annan grej men funkar säkert!

   Kram

 2. Åh, ser gott ut och vad jag kan se via kommentarerna verkar det vara en hit. Kul! Det är tänkt att vi ska äta torsk ikväll så perfekt att jag ramla över det här receptet 🙂

  Dock är ju Norge efter så det finns inge creme fraiche paprika chili men improviserar med sambal olek 🙂

 3. Katrin skriver:

  Måste puffa fram denna lite som jag hittade då jag lagade de ikväll och guuud vad gott det var!
  Rekommenderas varmt =)

 4. Monica skriver:

  Käkade denna i förgår.Så jäkla GOD.Den fick jag göra fler gånger sa min sambo.Gott med lite sting i maten.
  Vi hade potatis till och det var gott.

 5. Denna såg mumsig ut… gillar färgen… tror du man kan ta ris till detta oxå? 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..