Tacopaj

I dag tänkte jag läska er med min absoluta favvopaj alla kategorier. Det finns bara ingen godare! Och doften som sprider sig i köket när man tillagar den är helt fantastisk. Snåla inte med vitlöken vad ni än gör!! Här kommer receptet:

Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk

Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.

Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni

Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och feferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.

Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor

Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad. Yummi yummi 🙂 Det här kan man bara inte INTE gilla!!:spin:

 1. Haleh skriver:

  Supergott!

  Har gjort denna paj en gång redan o det var supergott! 😛
  Imorgon ska vi ha besök o då tänkte jag bjuda på denna paj, men jag köpte creme fraiche med chili/paprika smak att testa med. Dessutom tänkte jag strö över lite majs över färsen denna gång. Hoppas det blir gott det med! Tack för din blogg o för all inspiration! 😉 Härliga bilder! 😉

 2. Gottgottgott…
  Vill man få detta recept till perfektion så tar man bort dom äckliga fefferonina och lägger dig god japaleno istället.
  Blir lite starkare dock!

 3. Cissi skriver:

  Detta är en favorit hemma hos mig och jag har ingen majonäs i min och det blir lika gott och sen har jag salt och peppar i toppningen med.. otroligt gott.. brukar bjuden denna ganska ofta och den brukar försvinna ganska gott!..

 4. Nettan skriver:

  Smarrig är namnet…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..