Pizza på Afrikanska

Våra vänner Annica och Marcus befinner sig just nu i Afrika och studerar. Närmare bestämt i Kapstaden. Här kommer ett litet gästpel skrivet av Annica som delar med sig av den spännande matkulturen i Sydafrika:

Inte för att jag tror att den här pizzan är speciellt typisk för Sydafrika men jag har då aldrig sett denna kombination av ingredienser någon annan stans! Botten och själva ”basen” liknar i stort sett vilken pizza som helst. Ovanpå det ligger det grillad kyckling och Brieost. När den är färdig i ugnen lägger de på skivad avocado och, pricken över i:et, klickar ut lite cranberry jelly!!! Hur skumt som helst men ändå rätt gott med det söta tillsammans med osten! Kanske något att testa hemma nästa gång man ska göra hemmapizza! 🙂

  1. Karin skriver:

    Ha ha, det där påminner mig om min Thai Chicken Pizza som jag åt i veckan när jag var i Kalifornien. Det var vanlig (amerikansk, tjock) pizzabotten och fyllningen bestod av kyckling, broccoli, sojasås, jordnötssås och krossade jordnötter och så ost förstås. Det var en konstig pizza och jag hade svårt för att bestämma mig om den var god, men till slut bestämde jag mig för att jag inte tyckte om den.

  2. B-M skriver:

    Oj, det var en lite speciell blandning vill jag lova :tongue:
    Men ibland blir de osannolika kombinationerna kanongoda!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..