Bästa smörgåstårtan

Så här i schlager-tider så festas det ofta till på smörgåstårta hemma hos oss. Gärna med ett gott (och gärna bubbligt) vin till. Me looove smörgåstårta. Ligger helt klart på top 3! Och så här i schlager-tider tänkte jag bjussa på ett smarrigt tårt-recept. Håll till godo! :

Bottnar: Färdig skivad formfranska. (Anpassa mängden bröd & fyllning efter storleken på önskad tårta) Till denna använde jag 20 skivor bröd. (4 lager med 5 skivor på varje) Börja och sluta med ett lager bröd.

Fyllning 1:
3/4 liten burk Gurkmajonnäs
Hackad rökt skinka

Fyllning 2:
2 Kokta ägg, hackade
1/2 dl vispad grädde
1/2 dl lättmajonnäs
dill

Fyllning 3:
ca 2 dl Räksallad (sån man får i korvkiosker), alt skagenröra

Övrigt:
1-1/2 dl vispgrädde
1/2- 1 dl lättmajonnäs
ostbågar
valfria tillbehör att dekorera tårtan med

Lägg i hop bröden (kantskurna) med fyllningarna mellan till en tårta ( se bilder). Vispa ca 1-1 1/2 dl grädde och blanda med ca 1/2-1dl majonnäs och bred runt om tårtan. Krossa ostbågar och tryck fast på kanterna. Klä in i plastfolie och låt vila i kylen, helst över natten. Ta sedan fram den och pynta med valfria tillbehör. Jag har på denna vindruvor, inlagda mandarinklyftor, skinka, räkor, ost, leverpastej, salladsblad, svart kaviar, tomatskivor, salta pinnar och kokta äggklyftor. Det mesta med andra ord 🙂

Och en lite större variant:

 1. Karin skriver:

  Åh, nu blev jag ännu mer sugen på smörgåstårta! Min enda invändning mot att göra en enligt ditt recept är att om man KÖPER en, då kan man ju liksom låtsas att det inte är så onyttigt… Jag hade ingen aning om att det var vispgrädde i till exempel… HA HA! 🙂

 2. Madde skriver:

  Det där med ostbågar låter lite konstigt, men jag måste pröva det nästa gång :spin:

 3. Så fint och så gott det ser ut 🙂

  Tack för receptet, måste provas.

  KRAM!

 4. Malin skriver:

  Ostbågar…det har jag aldrig provat.
  Ska ha kalas här nästa helg så då testar jag det.
  Vad fin din tårta blev – du är så duktig!

  Trevlig helg!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..