Snabb köttfärssås

Dags för test av ett recept som skräpat i receptlådan alldeles för länge. ”Snabb köttfärssås” från arla.se. Receptet lät så löjligt enkelt så det har liksom inte varit nån utmaning att ta sig an det. Och det var det inte heller.. men väldigt gott! Det här kommer jag göra igen.

2 port
200 g köttfärs
smör
1 tsk soja
2 dl crème fraiche paprika & chili
2 dl majs (kan uteslutas)

Stek köttfärsen. Rör sen ner soja, crème fraiche och majskorn. Låt såsen koka någon minut. Färdigt!! Serveras till pasta eller ris.

I orginalreceptet stod det crème fraiche paprika & chili men jag tog crème fraiche tomat & basilika. Nästa gång tror jag det blir paprika & chili för den gör sig nog liite bättre med majsen. Men det funkade absolut så här med!

 1. Karin skriver:

  Mina barns absoluta favvorätt är min köttfärs. Här kommer receptet: 700 g nötfärs brynes rätt hårt, tillsätt 1-2 gula lökar rivna eller lökpulver i massor, massor av paprikapulver, lagom salt och rätt mycket grovmalen svartpeppar. Tillsätt ca 2 dl ketchup och 2 dl vatten + 2 rårivna morötter, 1,5 dl rödvin och 1 pkt krossad tomat + massor oregano. Ev. en vitlöksklyfta. Låt koka ganska länge så bara lite vätska återstår och den är lite krämig. Kombinationen tomat, vin och paprika är super. Det ska bli ganska hett, barnen gillar det ändå. Servera med matyoughurt, färskriven parmesan och pasta med mycket smör på till. Lycka till!

 2. Sara skriver:

  Jag har tänkt PRECIS likadant som du, men nu har du ju fått vara ”försöksknanin” så nu ska jag prova på det nåndag oxå!!

 3. Och jag som tänkte göra köttfärssås idag 🙂
  Nästa gång det ska göras testar jag detta recept.

  KRAM!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..