ANNONS

Heta räkor

/

Hade en massa räkor i kylen och efterlyste ett nyttigt räkrecept, Lena tipsade om Heta Räkor. Taceklitack! Minns inte var receptet kom ifrån och jag gjorde om det en hel del men resultatet blev iallfall detta:

2 port
500 g räkor med skal (ca 2 dl skalade)
2 dl kokosmjölk (light funkar)
1 msk hummerfond
chiliflakes
rivet skal av en halv lime
1/2 purjolök, strimlad
körsbärstomater
salt & peppar
1-2 vitlöksklyftor

Stek purjon lite lätt och häll på kokosmjölk och hummerfond. Krydda med salt, peppar och chiliflakes till lagom styrka. Riv sedan ner lite lime och vitlök och låt puttra en stund. Halvera körsbärstomaterna och lägg i dem och avsluta med att röra ner räkorna strax innan servering så de hinner bli varma men inte mer. Servera till ris och en gurksallad (smakar bra mot hettan). Jättegott!

För den som viktväktar så blir en portion med 1 dl kokt ris till ynka 4.5 points!

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00