Skåpmat och rester

I går blev det en snabb middag på skåpmat och rester. Rester i form av tortillabröd som var kvar sen kvällen innan då vi åt detta! En skål med rykande het Sparrissoppa (Blå Band) var klar på nolltid (endast lite färsk sparris tillsattes utöver pulver, vatten och mjölk) och likaså tortilla snibbarna. Snibbarna gjordes så här:

Bred dijonsenap på ett tortillabröd. Strimla skinka och strö över. Riv sedan ost och strö över. Lägg på ett till tortillabröd som lock. Stek sedan i torr het teflonpanna på bägge sidor tills de fått fin färg och osten smält. Skär i snibbar. Klart!

För den som viktväktar blir denna rätt 2.5 points för soppan och 2.5 points för tortillan (en halv sån dubbel-kaka, dvs ett tortillabröd, 10 g riven 17% ost, 10 gram skinka och lite dijonsenap) = summa 5 points!

  1. Monica skriver:

    Bra tips,fick också lite tortillabröd över igår.Så nu vet jag vad det blir för lunch i morgon.

  2. Kinna skriver:

    Ibland kan skåpmat och rester bli sensationellt bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..