Midsommar och Skagentårta

Midsommar har passerat och vi åt och åt och åt hela helgen i stort sett :). En nykomling på buffébordet blev denna Skagentårta från Ica.se, och den kommer säkert dyka upp där igen! Här kommer receptet:

Till botten:
200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning:
200 g cream cheese
250 g kesella
3 msk färskriven pepparrot
300 g skalade hackade räkor
150 g hackade kräftstjärtar
1/2 dl finklippt dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Dekoration:
50 g stenbitsrom
dillvippor
ev några räkor eller kräftstjärtar

Smula ner kavringen i en matberedare. Smält matfettet och blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg.Tryck ut i en rund form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter och låt formen stå svalt i minst 1 timme. (Alt in i frysen med den en stund)

Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bre ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten. Dekorera innan den ska serveras.

Tips! Smaksätt gärna tårtan med lite rivet citron eller limeskal.

 1. Wohooow jag vet en som kommer gilla denna. Min sambo… 😆 han fullkomligt älskar smörgåstårtor (ska även prova den du gjorde till schlagerkvällen med ostbågar oxå som f.ö. är hans favoritsnacks haha) så han kommer definitivt gilla den och denna med! :yum: (Och det kommer jag oxå göra hihi!)

 2. Madde skriver:

  Har sett något liknande recept som jag tänkt göra men det har inte blivit av. Nu måste jag ta och testa för det ser supersmarrigt ut

 3. Millis skriver:

  Den där ska garanteras provas på semestern!!

 4. Xtian skriver:

  sommarsmaskigt så det förslår!

 5. lena skriver:

  men gu´så gott det lät :yum: det måste jag prova!

  kramkram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..