ANNONS

Midsommar och Skagentårta

/

Midsommar har passerat och vi åt och åt och åt hela helgen i stort sett :). En nykomling på buffébordet blev denna Skagentårta från Ica.se, och den kommer säkert dyka upp där igen! Här kommer receptet:

Till botten:
200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning:
200 g cream cheese
250 g kesella
3 msk färskriven pepparrot
300 g skalade hackade räkor
150 g hackade kräftstjärtar
1/2 dl finklippt dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Dekoration:
50 g stenbitsrom
dillvippor
ev några räkor eller kräftstjärtar

Smula ner kavringen i en matberedare. Smält matfettet och blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg.Tryck ut i en rund form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter och låt formen stå svalt i minst 1 timme. (Alt in i frysen med den en stund)

Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bre ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten. Dekorera innan den ska serveras.

Tips! Smaksätt gärna tårtan med lite rivet citron eller limeskal.

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00