Mammas lax

Härom veckan var vi hemma hos mamma och pappa och åt en himla god lax! Här kommer mammas recept på den:

Busenkel Lax (fyra port)

På en tjock bädd av diverse grönt (purjolök, dill, gräslök, lite gul lök, mm) läggs fyra frysta lax-portionsbitar. Över detta häller man en blandning av grädde/mjölk och creme fraiche (ca 3-4 dl) smaksatt med lite salt, peppar och dill och citronsaft.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter (medan potatisen kokar) tills ytan fått fin färg.

Serveras med kokt potatis (gärna pressad) eller ris och en fräsch sallad.

 1. Skall genast skriva ut receptet och lämna till min yngsta dotter (20 år) som flyttar hemifrån i höst. Hon kan bara laga en slags mat och den får vi 1 ggr/vecka ungefär. Det är portionsbitar av lax som hon fyllt med fetaost blandat med rödlök. Till det får vi pasta och hollandaisås. Gott, men lite omväxling på laxen är ju alltid roligt.
  Kram Åsa

 2. Lax är ju min absoluta favvomat, kan jag äta nästan hur ofta som helst utan att tröttna så denna rätt kommer jag garanterat att laga till 🙂

 3. Gjorde det här till middag idag. Hela familjen gillade det (tvillingar på2,5 som är väldans kräsna och en tonåring som inte gillar fisk) så det fick toppbetyg av mej!!! :woohoo:

  Kram och tack för receptet!!!!!!

 4. Har skrivit av receptet och ska bjuda min lilla mamma på middag ikväll när hon kommer hem från arbetet. För det är hon värd! och för att jag bara måste prova det här receptet…

 5. Vilken underbar matblogg! Det är nog klart en av de bästa jag hittat på länge. Vanliga recept och härliga bilder! Jag återkommer garanterat hit igen för att hämta receptet på tacopajen och den snabba köttfärsåsen!

 6. Nu har vi ätit ”Mammas lax”. Supergod. :love: Men det var INTE Emma som gjorde den utan jag.
  Kram Åsa

 7. Ojojoj… nu kan jag ej bestämma mig… kycklingfilé med Keldas Örtsås eller denna imorgon?? :thinking: Hmm…:lol: Aja, skitsamma. Middagen e bestämd för två dagar framöver 🙂 Vet du vad jag gillar med denna bloggen så mkt? Det ena e ju då att du har bilder på allt. Me love! Det andra är att allt verkar så enkelt att laga och så blir det så jääääkla snyggt på tallriken!! Fattar inte att jag inte upptäckte denna sidan innan. Jag är ett äkta matfreak/en matfantast! Finns nog inget jag gillar bättre än att få greja o dona i köket o laga mat o baka. Ok jag älskar att sjunga då men hihi :tongue:

 8. Ååå så gott det här blev! Jag slarvskrev av receptet och glömde därför bort att det skulle vara dill och citron i grädden/mjölken, det blev chiliflingor istället. Det blev sting i smaken som min mamma skulle ha uttryck det 🙂 .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..