Bärmousse med citronsmak

Efter den kryddiga indiska maträtten (se inlägget innan) passade det utmärkt med syrlig mousse till efterrätt. (även detta från Arla) Enkelt att slänga i hop och smakade ljuvligt krämigt och gräddigt gott. (Utan att vara särskilt fett!!)

4 portioner:
2 gelatinblad
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
rivet skal och saft av 1/2 citron
200 g frysta hallon och blåbär
2 msk florsocker

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa vaniljsåsen hårt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljsåsen. Rör i de frysta bären, socker och citronskal. Låt moussen stelna i kylen i 2-3 timmar. Skeda upp moussen och garnera ev med bär. OBS Det är viktigt att inte tina bären först.

 1. åse skriver:

  Denna gamla klassikern ska jag minsann ha till efterätt i morgon kväll!! Tack gullet.

 2. Madde skriver:

  Står i kylen nu och väntar på att den ska stelna

 3. åse skriver:

  Smaskens!!! Must test=)

 4. Sara skriver:

  Mm, den ska testas!! 😆

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..