God kycklinggratäng

Här kommer tips på en enkel och god allt-i-ett-gratäng som passar de flesta gommar. Till rätten behövs (anpassa mängden efter hunger och antal personer):

kokt ris (gärna jasminris)
kycklinglårfiléer (+ smör att steka i)
färska champinjoner
matagningsgrädde
riven ost
valfria kryddor, samt salt & peppar

Koka riset nästan färdigt och bred ut det i botten på en form. Skär lårfiléerna i något mindre bitar, salta, peppra och smaksätt med valfri krydda (gärna Knorrs kycklingkrydda!!) och stek dem tillsammans med champinjonerna i smöret. Lägg bitarna ovanpå riset. Smaksätt grädden med salt, peppar och lite kryddor och häll över kycklingen och riset. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen 225 C tills ytan fått fin färg.

Tisp: funkar lika bra med fläskfilé

  1. Sanna skriver:

    Det var jättegott!!
    Testade och blanda grädden med chilisås,mums!

  2. Sara skriver:

    Ser smarrigt ut! Jag älskar verkligen kyckling men vi äter det typ jämt! 😳 Fast jag letar ständigt nya recept på ”bjud-mat” eftersom det är så trist att bjuda på nånting man redan bjudit på tidigare… vill alltid ha nåt nytt! :tongue:

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..