ANNONS

Indisk afton

/

I går lagade jag och Linda god mat i form av Indiska köttfärsbiffar. (recept från Arla) Mkt spännande och annorlunda smak, blev mkt mkt gott! Och snyggt! 🙂 Lite tam smak tyckte vi så man kan nog med fördel ha lite cayennepeppar eller finhackad chili i såsen (har skrivet med det på receptet) Dessutom gillar ingen av oss koriander så det blev slätbladig persilja istället. Här kommer recept för 4 portioner:

Biffar:
400 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk smör

Sås:
1/2 dl vatten
2 1/2 dl Kelda klassisk gräddsås
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk socker
cayennepeppar eller finhackad chili
färsk koriander eller persilja

Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min. Häll i vattnet och såsen. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander eller persilja. Basmatiris är gott till! Ännu godare om man rör ner russin i, det blir pricken över i:et. 😎

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00