Fyllda pastarullar

Men hjälp vad gott! Jag är en mästerkock, höhöhö. Nä men allvarligt, det här blev sjukt gott. För nån vecka sen köpte vi hämtmat från Forno Romano (italiensk restaurang) i form av underbara pastarullar. Dessa försökte jag efterapa nu fast i betydligt nyttigare skepnad. Rätten tillagas med fördel i micron och går så snabbt så man hinner knappt blinka. Mkt mat blev det oxå :woohoo:. Här kommer recept på 1 portion:

Tomatsås:
drygt 1/2 burk krossade tomater
salt, peppar, pizzakrydda
1/2 tsk socker

Pastarullar:
3 färska lasagneplattor
6 tunna skivor skinka
5 msk riven ost, 17%
6 skivor zuccini (hyvlas med osthyvel, är det en smal zuccini kan man gott ta dubbelt så många)
1/2 dl Kelda ostsås

Om man har tid kan man gott koka ihop tomatsåsen lite först på spisen. Krydda väl! Häll sen tomatsåsen i botten på en form. Skär lasagneplattorna i tu (alltså från mitten på kortsidan till den andra så det blir två långa remsor av varje). Strö på den rivna osten. Skär skinkan i lite mindre bitar och lägg över osten. Hyvla zuccini och lägg på. Salta lite och rulla sedan i hop dem och stick ner i tomatsåsen. Klicka över ostsåsen, lite på varje ”stubbe”, och ställ in formen i micron ca 3 min på full effekt. Klart!!! Smidigt va?? Servera med en hög grönsaker!

Viktväktarinfo: 1 portion = 6.5 POINTS

Man kan gott och väl ösa på mer ostsås och riven ost och även skinka i rätten!!! Jag snålade lite nu eftersom jag gjorde det till ett viktväktarrecept, men häng inte upp er på det. Ös på! 😳

  1. Sara skriver:

    Nämen titta så fiffigt! Jag SKA härma och göra till lunch!
    Om man har tid kan man väl göra den i ugnen så osten blir härligt krispig som jag älskar?!

  2. Malin skriver:

    Det ska jag prova att ha till matlådan imorron!! Vad du är påhittig!!!!!

    *kram*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..