Kreolsk gryta

Jag har på äldre dar (hey jag närmar mig faktiskt 30) fått upp smaken för syltlök. Förr var det ungefär det läbbigaste jag smakat men nu älskar jag det! Letar ofta recept som inkluderar syltlök och allt som oftast snubblar jag över Kreolska grytor.. Var tvungen att provlaga en sådan i går. 😳

Här kommer recept för ca 4 portioner:
2 st chorizokorvar
400 g fläskfilé
1 gul lök
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
färska champinjoner
svarta oliver
1-1 1/2 dl syltlök
1 dl cornichons (minigurkor)
1 msk bostongurka (kan uteslutas)
1 msk chilisås (kan uteslutas)
2 1/2 dl grädde (helst vispgrädde det ger helt klart godast smak, men det funkar även med lättare…)
1 1/2 dl vatten
1 msk vetemjöl
1-2 msk kalvfond
en skvätt soja
salt & peppar

Skiva och stek fläskfilén i lite smör. Skär löken i båtar och stek hastigt utan att de tar färg tillsammans med skivade champinjoner. Skär korven i bitar och fräs med dem en stund. Hacka paprikan och strö ner dem, oliverna, syltlöken och smågurkorna. Tillsätt mjöl utrört i vatten, grädde och resten av ingredienserna. Låt puttra en stund.

Servera tillsammans med ris!

 1. Anders skriver:

  Jag brukar använda ölkorv istället för chorizo, det blir riktigt fint!

 2. Jag gjorde en kreolsk kryta en gång som blev rätt så ok. Det var när jag gick på South Beach-dieten hehe. Men den var med räkor… :thinking: Men god var den iaf… kan maila dig receptet sen 🙂

 3. Jessica skriver:

  Tycker också om syltlök, de flesta sorters lök går iofs ner 😉

  Ser gott ut, ska nog ta och prova på den lättare versionen av grytan.

  KRAM!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..