Seg blåbärspaj

Hemma sjuk och uttråkad. Städade lite i den gigantiska recepthörnan och fastnade i mina gamla hederliga ”kokböcker” där jag samlade recept innan jag upptäckte nätet :oops:. Bestämde mig för att baka lite helt enkelt och det fick bli en gammal favorit: seg blåbärspaj.

1 paj, ca 8 bitar:
120 g smör
1 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär

vaniljsås/visp

Sätt ugnen på 175 C. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, alt smörj en pajform lätt. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Rör ner smöret och bred ut smeten i formen. Strö över bären och grädda på nedersta falsen ca 1 timma. Täck ev med bakplåtspapper mot slutet så den inte blir bränd. Servera ljummen med vaniljsås.

Helt fantastiskt god!!

Före gräddning

Efter gräddning

Min guldgruva 😆

 1. Jag är annars en sucker för smulpaj, men tror nästan denna får dela förstaplatsen! Sitter och äter min andra bit nu. Det gör inte ont precis… 😉 Jag serverade med en klick limegrädde till (lite rivet skal och saft samt lite socker) och det blev en superkombination.

 2. Var ute och letade efter ett bra recept på en god paj. Hittade den här sidan. Pajen blev underbart god och vi är båda sedan dess flitiga besökare på den här sidan i jakt på nya goda baktips! 🙂

 3. Linn skriver:

  Godaste jag smakat!
  Min farfar älskar blåbär och han tyckte denna var den bästa paj han smakat hittills.
  Det tackar han för =)

 4. maria skriver:

  Denna är en given favorit. Gjort den många gånger! supergod.
  Tack för receptet!

 5. Sååååååååååååå underbart god. Både gjort den men jordgubbar och en med hallon funkar lika bra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..