Paprikapaj med räkor

Pajer tröttnar jag aldrig på! De kan verkligen varieras i det oändliga. I går testade vi en lite annorlunda räkpaj (ursprungligen baserat på ett recept från Arla).

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
4 ägg
250 g Keso paprika
500 g räkor med skal (skalas! :lol:)
2 dl riven lagrad ost

Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min, 200 C. Vispa ihop äggen och blanda med keso räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.

Det doftade uuunderbart om pajen och smakade riktigt gott, trots förkylning och nedsatt smak ;).

 1. Hej det var slut på paprika keson så jag fick ta med chilismak och pressade även ner ett par vitlöksklyftor.

  Gott och Hot!!!! Glad Påsk!!!! Kram Veronica

 2. Ida skriver:

  Jag har för mig att du visade i ett tidigare inlääg en riktigt härlig drink med godis och choklad i som fanns att dricka på rumpan bar i göteborg. Stämmer det? Jag undrar lite lät om du kan beskriva vägen dit. För tro mig finns den kvar ska den drickas!!

  Under nästa helg är jag en norrlänning på besök i göteborg och jag är helt nollställd vad gäller matfronten. Vart ska jag gå och äta? God och inte alltför dyr mat är egentligen mitt enda krav. Har du något bra förslag är jag riktigt tacksam!!

  Vickan: Hej Ida. Din mailadress du skrivit in fungerar inte så jag får svara här och hoppas du kikar in igen. Testa att välja kategorin ”drickbart” eller skriv godis eller drink eller rumpanbar i sökrutan så kommer den nog fram!

  Med tankte på att jag varit i Göteborg ungefär 3 ggr i mitt liv så kan jag inte så många ställen annat än de på Linnégatan där vi var i somras, bla Rumpanbar då… det stället rekomenderar jag verkligen!! Sen fanns där en god och prisvärd grekisk restaurang ganska nära som oxå var bra!

  Hoppas ni får det trevligt!!

 3. Jessica skriver:

  Alldeles rätt, pajer kan varieras i det oändliga och den här verkar ju onekligen spännande 🙂

  KRAM!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..