ANNONS

Sockersaltad lammrygg med potatisstrudel

/

10 portioner:

200 g benfri lammkotlett/pers (i bit)
1 1/2 kg potatis
10 ark feuilles de brick (går bra med filodeg annars)
3 st schalottenlökar
salt, peppar, socker

sås:
1 liter kalvbuljong
1/2 liter rödvin
3 st schalottenlökar
2 st palsternackor
2 st vitlökar (solo)
2 kvistar rosmarin
4-5 tomater
2 msk socker
salt & peppar

Hacka löken och rotsakerna grovt. Fräs i kastrull. Hacka tomaterna grovt och ha i dem i kastrullen. Låt fräsa ca 5 min. Slå i kalvbuljongen och reducera till ca hälften. Smält sockret i en kastrull så det blir till en karamell. Slå på rödniven och låt reducerat till ca hälften. Sila kalvbuljongen och häll över den i det reducerade rödvinet. låt sjuda och smaka av med salt och peppar.

Skala potatisen och strimla den tunt. Hacka löken och råstek det hela. Låt svalna något och fyll sedan feuilles de brick med potatisen och forma till strudlar. Stek strudlarna gyllenbruna i olja och värm i ugnen ca 10 min, 175 C.

Lammkotletten putsas grovt. Låt kappa sitta kvar och snitta den halvt igenom. Strö lika delar socker och salt på lammet och låt dra ca 10 min. Bryn lammet ordentligt runt om och stek det färdigt i ugnen. (För medium 52C i kärnan.)

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00