ANNONS

Vit kladdkaka

/

Middagsgästerna i går fick testa denna kaka till efterrätt. Betyget blev mkt gott!! Särskilt Linda som åt så mkt så hon nästan blev snurrig (kakan innehåller Konjak, hehe :lol:). Nu hann kakan inte svalna helt innan vi åt den, och glasyren hällde vi på direkt så något mjuk och geggig var den. Men mjukt och geggigt är oxå gott!! 😯 Tippar dock på att den är om möjligt ännnu godare i dag efter ett dygn i kylen. Får återkomma med rapport i kväll när jag testat…

Receptet hittade jag hos Arla och här kommer det:

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde

florsocker

Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter och tillsätt konjaken. Rör i hop socker och mjöl och häll i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör smeten smidig. Häll sen smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min 175 C. Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Glasyr: Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker. (Vilket jag inte hade något hemma…)

Servera med vaniljglass eller vispad grädde!

Tillägg: jodå, den var MKT godare dagen efter. Hur god som helst faktiskt!!! Servera gärna med vispad grädde och färska jordgubbar. En riktig fullträff!!!

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00