ANNONS

Ugnspannkaka

/

Jag gillar enkla snabblagade goda saker. (Om det undgått någon?) I förrgår var jag hemma hos Linda på DH-kväll och åt lättlagad god ugnspannkaka! Det tror jag inte jag ätit sen jag var pyttis! Gott som tusan iallfall så här kommer receptet:

4 port:
3 ägg
6 dl mjölk 3%
2 ¾ dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk margarin

hallonsylt
glass

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt 4 dl mjölk och vispa snabbt så att mjölet inte klumpar sig. Häll i resten av mjölken och kläck i äggen. Vispa till en slät smet. Smörj en ugnssäker stor gratängform och häll i smeten. Baka ugnspannkakan i ca 20 – 30 minuter beroende på hur stor formen är. Smeten ska ha stannat i mitten och fått lite färg. Pannkakan mår också bra av att vila i ett par minuter efter gräddningen för att man lättare ska kunna skära upp i bitar.

Tadaaaa!

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00