Ugnspannkaka

Jag gillar enkla snabblagade goda saker. (Om det undgått någon?) I förrgår var jag hemma hos Linda på DH-kväll och åt lättlagad god ugnspannkaka! Det tror jag inte jag ätit sen jag var pyttis! Gott som tusan iallfall så här kommer receptet:

4 port:
3 ägg
6 dl mjölk 3%
2 ¾ dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk margarin

hallonsylt
glass

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt 4 dl mjölk och vispa snabbt så att mjölet inte klumpar sig. Häll i resten av mjölken och kläck i äggen. Vispa till en slät smet. Smörj en ugnssäker stor gratängform och häll i smeten. Baka ugnspannkakan i ca 20 – 30 minuter beroende på hur stor formen är. Smeten ska ha stannat i mitten och fått lite färg. Pannkakan mår också bra av att vila i ett par minuter efter gräddningen för att man lättare ska kunna skära upp i bitar.

Tadaaaa!

  1. Mia skriver:

    Denna ska jag testa nu ikväll! 🙂 Har inte ätit det sen jag gick i skolan… och ungarna lär nog gilla det.

  2. Denna måste ja göra ikväll =) har inte heller ätit den sedan ja va liten.

  3. Naima skriver:

    mummms ,jag gjorde denna idag och det var verkligen gott som tusan,,tack så mycket för receptet:D

  4. Gjorde denna idag o tror du inte jag glömde smörja formen så allt fastnade 😥 😡 Men den smakade bra ändå hehe.

  5. Mmmmm vad gooood den såg ut! Älskar vanlig ugnspannkaka och fläskpannkaka :yum: Yum… me like! Undrar om man kan ha saffran i?? :thinking:

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..